Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ler du ikke av denne filmen, får du pengene tilbake

- Desperate tider krever desperate tiltak, sier regissøren.

Det er bittert å ha kastet bort halvannen time på en dårlig film. Men ser du den norske komedien «Umeå4Ever» uten å le, skal du i det minste slippe å ergre deg over å ha kastet bort penger.

Filmens regissør Geir Greni lover i en pressemelding i dag å refundere billettprisen for alle som ser «Umeå4Ever» og ikke synes den er morsom.

- Klart jeg mener alvor. Desperate tider krever desperate tiltak, sier regissøren, som også har produsert filmen og tok opp et privat millionlån for å lage den etter å ha fått avslag på statlig filmstøtte.

Stoler på folk For å få igjen pengene kan misfornøyde kinogjengere simpelthen sende billetten til Grenis selskap Snurr Film sammen med navn og kontonummer. Garantien gjelder i perioden 15. april - 1. mai.

- Jeg krever ingen dokumentasjon på at man ikke lo av filmen. Såpass får jeg stole på folk, sier filmskaperen.

Greni legger ikke skjul på at stuntet er et forsøk på å skaffe filmen mer oppmerksomhet, slik at flere går og ser den. Etter to uker på kino er den fortsatt bare sett av rundt 4500.

- Det er veldig skuffende. Pressen har skapt et negativt driv rundt norsk film i vår, allerede før «Pax» var det skapt et inntrykk av at det lages altfor mange norske filmer. I hvilken annen kunstart ville dette vært et problem? spør han retorisk, og legger til at også mange utenlandske filmer har dårlige besøkstall for tida.

Vises på få kinoer Også digitaliseringen mener han jobber i Umeå4Evers disfavør.

Den tekniske utviklingen betyr at alle kinoer nå har tilgang til det samme reportoaret, og ingen behøver derfor å vise mindre populære filmer mens de venter på fysiske eksemplarer av nye storfilmer.

- Noen filmer trenger å få ryktet sitt spredd før de slår an. Men «Umeå4Ever» gikk fra 100 kinoer til bare 25 på en uke, og denne helga vises den i enda færre saler, sier Greni.

«Umeå4Ever» fikk terningkast tre i Dagbladet. Den har Sondre Krogtoft Larsen, Vegar Hoel og Jon Skolmen i sentrale roller.

GARANTIST: Regissør Geir Greni. Foto: Snurr Film/Filmweb
GARANTIST: Regissør Geir Greni. Foto: Snurr Film/Filmweb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media