Ler med revyfolket

HØYLANDET (Dagbladet): Knut Erik Jensen vandrer på den smale sti. Slik fikk han suksess med «Heftig og begeistret» - og slik fortsetter han. Med revyfolket på Høylandet. Paradis venter.

Filmregissøren som fulgte sitt eget hjerte og gjorde et værbitt mannskor til superkjendiser, har tatt turen til revyfestivalen på Høylandet. Ikke uten grunn. Planene for Knut Erik Jensens helaftens dokumentarfilm om Honningsvågrevyen er i ferd med å ta form: Avtaler er inngått, i høst skal han møte revygjengen, og opptakene starter trolig til vinteren.

- For sikkerhets skyld tenker jeg å kalle filmen «På hauet i havet». Og går det på hauet i havet, møter man jo mange kjente fjes, sa Jensen i et av mange humørfylte øyeblikk i Høylandet samfunnshus i går ettermiddag.

Standupforestilling

Han begeistret de frammøtte med en slags sittende standupforestilling - et av de mest springende foredrag som har vært framført, selv under denne mangfoldige festivalen.

Filmen kan være klar til visning om et par års tid.

- Klarsignal fra de lokalt involverte er innhentet. Det er det viktigste, at de er interessert i at vi skal gjøre dette, sier Jensen til Dagbladet.

I paradiset

- Hvordan forklarer du at «Norges smaleste filmregissør» plutselig er den som oppnår bred suksess?

- Ifølge en som har god greie på det, så er det slik at hvis du vandrer lenge nok på den smale sti, så havner du i paradiset - eller du får i hvert fall et gløtt inn i det!

Barentsfilm AS og Jan-Erik Gammleng, som var medprodusent på «Heftig og begeistret», skal produsere Knut Erik Jensen nye film om Honningsvågrevyen.

Også Jan-Erik Gammleng besøker Høylandet for å bli nærmere kjent med revymiljøet.

«Hipp, hurra»

Regissøren har de siste døgnene hentet inspirasjon og ideer blant 20000 revyentusiaster på Norsk Revyfestival.

- Jeg bruker enhver anledning til å improvisere fram min egen idé. Her har jeg muligheten til å se hva slags folk dette er, finne ut hvordan stemningen er - jeg bruker dette som et verksted, også for meg sjøl, for å teste filmens spede idé. Det er ikke noe bedre sted å gjøre det enn nettopp her. Det er jo dette som er det potensielle publikum, sier regissøren som lover en noe annerledes film enn «Heftig».

- Det blir ingen bleik oppfølging. Jeg skal vise Honningsvågs og Nordkapps historie, gjennom de kommentarene revyene har gitt til denne historia gjennom tidene. Det blir mer et portrett av stedet som sådan. Magerøya har jo en meget dramatisk historie. Tenk på at bare kirka sto igjen etter krigen, og det første som gjenoppsto fra ruinene, var revyen: «Hipp, hurra for Honningsvåg» het den.