Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lera Lynn - ekspert på melankolsk country

Wandrups utvalgte: Hun er den mørke sangeren fra "True Detective".

STERK SANGER: Lera Lynn debuterte på plate for fem år siden, men har fått en oppsving etter at T-Bone Burnett valgte henne ut som artist i andre sesong av "True Detective". Hun er lavmælt, men merkbart til stede som sanger på en dyster bar. Foto: Lxchel Lara
STERK SANGER: Lera Lynn debuterte på plate for fem år siden, men har fått en oppsving etter at T-Bone Burnett valgte henne ut som artist i andre sesong av "True Detective". Hun er lavmælt, men merkbart til stede som sanger på en dyster bar. Foto: Lxchel Lara Vis mer

CD: Den som har sett andre sesong av serien «True Detective», kan ikke unngå å ha lagt merke til barsangeren i den mørke whisky-baren som er kulisse når handlingen er på det svarteste.

Hun sitter alene på scenen og synger uimotståelig triste sanger som «My Least Favorite Life», «A Church in Ruins» og «It Only Takes One Shot».

Hun heter Lera Lynn (31), født i Houston, vokst opp i Georgia, der hun studerte i Athens, har spilt på scener i Austin og bor i Nashville.

Hennes plater «Have You Met Lera Lynn?» (2011), EP?en «Lying in the Sun» (2014) og «Avenues» (2015) er rene åpenbaringer, i tillegg til den coole musikken på CD?en til «True Detective» (2015).

Lynn ble hentet inn til TV-serien av T-Bone Burnette. Hun samarbeidet om stemningene med forfatter Nic Pizzolatto og Rosanne Cash, som har skrevet to tekster.

«Showet fikk fram de mørke sidene ved meg,» sier hun selv.

De er så mørke at de fører til stille eksplosjoner. Av lys.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media