KULT MED LETTERMAN: Artisten Sondre Lerche syntes det var veldig kult å opptre på «The Late Show» i natt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KULT MED LETTERMAN: Artisten Sondre Lerche syntes det var veldig kult å opptre på «The Late Show» i natt. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Lerche på «Letterman»: - Det ble veldig friskt og fint

Men at han er andre nordmann som gjester det populære talkshowet for andre gang, tenker han ikke særlig over.

 (Dagbladet): I natt fulgte Sondre Lerche Sissel Kyrkjebøs fotspor, og ble nordmann nummer to til å besøke populære «The Late Show», ledet av David Letterman, for andre gang.

- Man får mye energi av å spille i en så spesiell og legendarisk setting, så det var veldig kult, skriver 29-åringen i en e-post til Dagbladet.

- Føltes som ett sekund I rundt fire minutter viste bergensmusikeren hva han var god for på amerikansk TV. Han framførte låta «Private Caller», hentet fra albumet «Sondre Lerche» som ble gitt ut i mai.

Lerche syntes de fire minuttene gikk fort:

- Det føltes som om sangen var over på ett sekund, skriver han.

Forrige gang Lerche besøkte Letterman var i 2007, da han spilte låta «To be surpised». At han er andre nordmann til å gjeste underholdningsprogrammet for andre gang, tenker han ikke særlig over.

- Nei, det tenker jeg ikke så mye på. Det er sikkert mange andre norske artister som kunne gjort bra opptreden på «Letterman» om de først fikk sjansen.

- Aner ikke hva jeg gjør riktig - Var du mindre nervøs denne gang?

- Jeg husker ikke helt hvordan jeg følte det sist, men det gikk jo bra det òg. Synes å huske at det var en litt høfligere performance, forteller Lerche, som til våren er aktuell som mentor i TV 2-programmet «The Voice».

Videre omtaler han gårsdagens lydsjekk som «ganske frustrerende».

- Men med en gang jeg stod på den scenen, og Dave introduserte meg, blokket jeg alt ut og bare ga gass. Det ble veldig friskt og fint.

- Hva er trikset for å bli invitert tilbake til Letterman?

- Jeg aner ikke hva jeg gjør riktig - jeg bare gjør min greie så kan folk, enten det er Letterman eller hvem som helst, henge på som det passer.

Roser «Letterman» Videre roser han programkonseptet.

VERTEN: David Letterman har vært programleder for underholdningsshowet siden 1993. Foto: idolxfactor2/Youtube
VERTEN: David Letterman har vært programleder for underholdningsshowet siden 1993. Foto: idolxfactor2/Youtube Vis mer

- «Letterman» er ganske unikt med tanke på at det er et bredt underholdningsprogram som går fem dager i uken på en stor, kommersiell kanal, og samtidig har store og små kvalitetsartister på hver kveld - alt fra Rihanna til Deerhunter til meg! Det er egentlig et ganske bra opplegg.

Lerche fikk også slått av en kort prat med Letterman, som påpekte at Lerches gitar var fin og blank.

- Det kunne jeg bekrefte. Så tok han meg i hånden og sa noe smigrende jeg ikke husker.

- Tenkte du over at flere millioner tv-seere så deg på scenen?

- Ikke direkte, men en del av energien kommer nok fra omstedighetene rundt opptredenen, og da er jo det et av elementene. Men når du står der, består verden bare av publikum i salen, bandet mitt, David Letterman på venstre side og Paul Shaffer på høyre. Og det er mer enn nok i fire minutter.
     

 

BESØK NUMMER TO: Sondre Lerche gjestet også «Letterman» i 2007. Her fra gårsdagens besøk. Foto: idolxfactor2/Youtube
BESØK NUMMER TO: Sondre Lerche gjestet også «Letterman» i 2007. Her fra gårsdagens besøk. Foto: idolxfactor2/Youtube Vis mer
GA GASS: Sondre Lerche forteller at han ga gass, og synes det ble en frisk og fin opptreden. Foto: idolxfactor2/Youtube
GA GASS: Sondre Lerche forteller at han ga gass, og synes det ble en frisk og fin opptreden. Foto: idolxfactor2/Youtube Vis mer