Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lerche til latte

Sondre Lerche gis ut på kaffekjeden Starbucks sin kjærlighets-samler.

(Dagbladet.no): USA er som kjent landet for de store kjeder, og når det gjelder kaffemarkedet er ingen større enn Starbucks. Men kaffen skal også ha noe attåt, så i januar gir kjeden ut en samle-cd der du blant annet finner den norske artisten Sondre Lerche.

- Alle artistene spiller inn nye låter til cd-en. Sondre har spilt en standardlåt, «More I See You», som Chet Baker tidligere har laget en kjent versjon av, sier Sondre Lerches manager Jørgen Thue til Dagbladet.no.

Sondre avsluttet fjoråret med en over to måneder lang turne der han var innom Toronto i nord til Texas i sør, en reise som resulterte i rundt 40 spillejobber. Sondre Lerches metodiske turnejobbing har resultert i utsolgte hus. Amerikansk media har også interessert seg for den unge artisten fra Bergen. Blant annet stilte han opp i New York Times sitt motebilag.

I år skal Lerche prioritere Europa samt å spille inn ny plate. Den slippes antagelig neste år. Men helt USA-fritt blir det ikke for musikeren. Deler av året skal han bo i New York, der han etter det Dagbladet kjenner til har skaffet seg en leilighet i bydelen Brooklyn.

Her i Europa skal han spille på Eurosonic-festivalen i Groningen nå 13. januar, et viktig sted å være ettersom agenter fra hele Europa drar dit for å booke artister til andre festivaler. Sondre har allerede avtalt konserter i England, Skottland, Irland og Italia i februar og mars, men først skal han holde en konsert i Sandnes 21. januar.

<B>KAFFEMUSIKK:</B> Kaffe-kjeden Starbucks gir ut cd der norsk Sondre Lerche har en låt.
<B>BO I USA:</B> Sondre Lerche skal bo deler av 2005 i New York.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media