Lerum forelsket på nettet

Kioskdronningen May Grethe Lerum (33) traff kjæresten på Internett. I begynnelsen opererte den kjente forfatteren under falskt navn. Hun syntes det var greit å ikke bli gjenkjent.

Få n@pp på nett

- Kjæresten min visste ikke at jeg var forfatter da jeg begynte å kommunisere med ham på en pratekanal, forteller Lerum, som med serien 'Livets døtre' er lest av millioner av nordmenn. Denne uken er hun aktuell med sin første roman 'Ingerid F'. Møt May Grethe på nettet i morgen.

Flere år

Hun kommuniserte med sin nåværende samboer i flere år før hun møtte ham i virkeligheten.

- I starten hadde vi veldig generelle samtaler. Vi snakket aldri om private ting; vi var begge veteraner på nettet og var opptatt av teknologien. Fordelen med å bli kjent med noen over nettet var at jeg i eget tempo kunne bestemme hvor mye jeg ville gi av meg selv. Det var ingen der som visste noe om meg fra før.

Lerum følte også at de ble bedre kjent med hverandre når de slapp å være opptatt av utseende og kroppsspråk.

- Vi kuttet rett inn til beinet, og så hverandre slik vi egentlig er. Hadde han vært en sosial taper hadde jeg merket det. Man kan ikke skape seg en ny personlighet på nettet.

Skuffet

Men Lerum ble skuffet første gang hun fikk se et bilde av Sigurd Kristian Berg på nettet. Hun likte ikke det hun så:

- Jeg er forfengelig, og syns ikke han var estetisk tiltrekkende. Likevel visste jeg at jeg var forelsket. Jeg husker jeg svelget og tenkte at jeg ikke kunne ha tatt så feil.

Men da forfatteren møtte sin internettvenn i virkeligheten, ble hun ikke skuffet:

- Han hadde slanket seg 20 kilo og overrasket meg.

Nå er Lerum samboer med softwareingeniøren. Litt skeptisk til å bli kjent over nettet er hun likevel:

- Det er lett å bli forført av mediet. Enhver du får kontakt med blir mer spennende enn de du møter i virkeligheten fordi dere deler en følelse av å være med på noe spesielt. Men virkeligheten skal ikke undervurderes, avslutter Lerum

I morgen klokka 12. møter du May Grethe Lerum på Dagbladets internettsider. Du kan allerede nå sende inn spørsmål.