Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Les anmeldelsen av «Agent Cody Banks»!

Upretensiøs spesialagent scorer høyt på humor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Det er mange måter å fortelle eventyr på. I denne filmen bruker regissør Harald Zwart overdrivelsens kunst. Det gjør han lurt i. Utgangspunktet er historien om en tenåringsgutt som blir utkommandert av CIA for å redde verden fra ei gruppe terrorister.

Liknende filmer har vi sett mange ganger før, men i «Agent Cody Banks» kjøres det så til de grader på med klisjeer og underfundige detaljer, at filmen blir overraskende og befriende morsom.

Universet er fullstendig svart/hvitt. Terroristene er mørksmuskede med arr i trynet og grevlingsveis. En er slem. Den andre bare dum og sterk. Herr og fru Banks er supernaive, og lillebror Alex så snusfornuftig som bare en tiåring kan bli. Pubertale Cody selv har kviser og er utrolig klumsete med damene - men han er altså spesialagent på si.

I «Agent Cody Banks» drar vi kjensel på amerikanske collegefilmer som «Skulk med stil» og «Pretty in Pink». Samtidig spilles det hemningsløst på James Bond og hans heltemodige sjangerkamerater.

Det hele er som i en perfekt dagdrøm: Helt usannsynlig, men veldig, veldig gøy.