Les dikt og sjekk damer

Dikt-lesning er sjekketriks nummer 1. Det mener i alle fall Erling Kagge. Selv har han svært gode erfaringer med å lese dikt for jenter.

Nettopp derfor gir han nå ut boka «Dikt for gutta», en broket samling med gutte-dikt av ymse slag.

I alt er 40 diktere fra åtte forskjellige land representert i boka. Lars Saabye Christensen har skrevet diktet «Dannet mann» spesielt for boken og Erlend Loe har oversatt «Gamle jenter». Maleren Odd Nerdrum, filsof Arne Næss, skuespiller Torgeir Fonnlid samt indianernes opprørsleder i Mexico provinsen Chiapas, Subcommandante Marcos, er også representert i boken.

- Jeg mener det er høyt nivå på diktene, sier Erling Kagge, riktig nok svært inhabil, siden han selv har plukket ut diktene.

Ivrig diktleser, både på tur i isøde og for damer, har han alltid vært - og han legger ikke skjul på at han selv har gode erfaringer med å dra et dikt eller to foran en dame. I sin tid som ungkar var han avgjort blant de som hadde størst samling av samtidspoesi i hovedstaden.

- Jenter og dikt er en god kombinasjon. Generelt sett tror jeg nok at min diktlesning har gitt meg mange positive bidrag, smiler Kagge, som understreker at dikt-lesende gutter må krydre det hele med humor og selvironi.

Kagge er faktisk så fascinert av jobben med å få gutter til å lese og sjekke med dikt at han håper det vil føre til at flere gutter begynner også å skrive dikt. Allerede nå planlegger han en ny utgave med gutte-dikt, som gutter i alle aldre kan skrive og sende inn til hans forlag.

Erling Kagge tyr til diktbøker når han skal sjekke damer. - Dikt sjarmerer damer.