BOKANMELDER: Varg Vikernes slakter Håvard Rems bok om norsk svartmetall, og angriper forfatteren for å spre faktiske feil og ondsinnete løgner. 
Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
BOKANMELDER: Varg Vikernes slakter Håvard Rems bok om norsk svartmetall, og angriper forfatteren for å spre faktiske feil og ondsinnete løgner. Foto: Linda Næsfeldt / DagbladetVis mer

- Les Donald Duck. Les hva som helst annet enn dette tullet.

Varg Vikernes slakter Håvard Rem-boka «Innfødte skrik - Norsk svartmetall».

|||Mens Håvard Rem har uttalt at den drapsdømte musikeren Varg Vikernes er vår tids Knut Hamsun, har ikke Vikernes mye godt å si om Rems kvaliteter som forfatter.

«Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor Mr. Rem i det hele tatt giddet å skrive denne boka,» skriver Vikernes i en lengre bokanmeldelse på sine egne nettsider.

Han forteller at han fikk boka i posten, og lurte på hvorfor de hadde sendt den til ham.

«De håpet kanskje på en anmeldelse? Jeg vet ikke, men de skal jammen få en anmeldelse,» skriver Vikernes, før han gyver løs på innholdet i Rems boka.

Faktiske feilHan mener å kunne påpeke en rekke faktiske feil.

«Nå, jeg er fortsatt på første side her, men feilene fortsetter å komme,» står det, og etter å ha lest to sider trekker han følgende konklusjon:

«Jeg forstår at dette ikke er historien om Black Metal, men enda en tullehistorie av noen som ikke har peiling på verken aktuelle fakta eller historien om hva som skjedde».

Vikernes reagerer på at Rem ikke har kontaktet ham i forbindelse med arbeidet med boka. Han mener den inneholder en rekke faktafeil, og at det noen ganger er så galt at han ikke en gang skjønner hva Rem snakker om.

KjedeligResten av boka synes han er kjedelig og uinteressant.

«Han har ikke peiling og har snakket med andre som ikke har peiling - i fem år,» skriver Vikernes og fortsetter:

«Resultatet er enda en verdiløs bok om norsk svartmetall. Jeg vil på det sterkeste råde alle til å overse denne boka. Les Donald Duck i stedet, hvis du må lese noe. Les hva som helst annet enn dette tullet».

Musikeren mener Rem har gjort en elendig jobb med boka.

«Hvis du noen gang ønsker å be ydmykt om unnskyldning til meg for å spre ondsinnete løgner, så vet du hvor jeg er å få tak i,» skriver Varg Vikernes, som røper at dette har gitt ham lyst til selv å skrive en bok om emnet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Håvard Rem.