Les en fortelling om mennesker på flukt

Wandrups utvalgte: Mye kan sies på kort plass.

OVER HAVET: Dette bildet er tatt under en reportasje i Middelhavet med det norske fartøyet "Siem Pilot" på søking etter flyktninger. Under kveldssola dukket denne overbelastede båten opp. FOTO: STIG B. HANSEN
OVER HAVET: Dette bildet er tatt under en reportasje i Middelhavet med det norske fartøyet "Siem Pilot" på søking etter flyktninger. Under kveldssola dukket denne overbelastede båten opp. FOTO: STIG B. HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Er du lei av romaner eller selvbiografier som eser ut til det gigantomaniske?

Mange mener at det skrives altfor langt, kanskje fordi PC?en innbyr til det endeløse.

Nå er vi inne i bokbyttedagene, og her er tre bøker som presenterer korte, kvalitetsrike historier, ideelle for reisen til jobben eller nattbordet.

1) Janne Kjellberg (red.): «Flukt». Historier fra virkeligheten, i tekst og bilder, om mennesker som har måttet bryte opp fra sitt vante liv og begi seg ut i det ukjente. Brennende aktuelt. Overskuddet går til Flyktninghjelpens opplæringsprosjekter for syriske ungdommer i nærområdene.

2) «Julegaven». Kristina Quintano har på sitt nystartede forlag samlet 24 nye og gamle julefortellinger, fra H.C. Andersen til Sherlock Holmes. Overskuddet også av denne boka går til barn fra Syria.

3) Nils-Øivind Haagensen (red.): «Skrivehistorier». Hvorfor begynte våre kjente forfattere å skrive? På oppfordring forteller over femti av dem hvordan det startet i denne morsomme, fargerike og interessante samlingen. Alt er nyskrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer