PRISVANT: Carl Frode Tiller har fått Brageprisen og Kritikerprisen for «Innsirkling» (2007), og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for både den og oppfølgeren. Nå er han klar med tredje og siste bok i trilogien.  Foto: Ole Morten Melgård
PRISVANT: Carl Frode Tiller har fått Brageprisen og Kritikerprisen for «Innsirkling» (2007), og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for både den og oppfølgeren. Nå er han klar med tredje og siste bok i trilogien. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Les en smakebit fra Carl Frode Tillers nye roman

Sommerboka er i gang!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Hver torsdag i sommer publiserer Dagbladet utdrag fra en av høstens mest imøtesette romaner. Først ut er Carl Frode Tiller. Les intervju med forfatteren her.

Eg opnar dodøra og går inn i stua igjen. Verkar som om dei er ferdige med å snakke om næringslivspolitikk no, er Julie som snakkar om bryllaupet vårt igjen, kan ikkje tenke meg at dei andre er så forferdeleg interesserte i bryllaupet vårt, og det at ho fortel så detaljert og utførleg som ho gjer, er nesten litt pinleg.

SOMMERBOKA I DAGBLADET I dag: Carl Frode Tiller, «Innsirkling 3»3. juli: Vigdis Hjorth, «Et norsk hus»10. juli: Jon Michelet, «En sjøens helt. Gullgutten»17. juli: Lars Mytting, «Svøm med dem som drukner»24. juli: Levi Henriksen, «Harpesang»31. juli: Anne B. Ragde, «Jeg har et teppe i tusen farger»7. august: Linnea Myhre, «Kjære»14. august: Tore Renberg, «Angrep fra alle kanter»

Eg ser på Kjersti og Jan Olav og klemmer fram eit lite smil idet eg sett meg, men dei får det ikkje med seg, dei ser på Julie mens dei nikkar og prøver å sjå ut som om dei er interesserte i det ho seier. Eg grip raudvinsglaset og tar ein liten slurk, ser bort på Kristian mens eg gjer det, han sitt og snurrar på skjegget, ventar litt, og så senkar han handa diskré og lèt armbandsuret gli ut av skjorteermet, blir sittande og sjå på klokka i eit lite sekund, og så løftar han handa og begynner å snurre på skjegget igjen, ser på Julie.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn