HARRY: Plumbo plumpet uti det på Spellemann i helga. Men helt riktig at NRK ikke diskvalifiserer dem i MGP. Gutta har beklaget o er tilgitt sin sleivkommentar. Deres MGP-bidrag «Ola Nordmann» har noe for seg, men det blir likevel harry og tufsete. 
Foto: Promo/NRK
HARRY: Plumbo plumpet uti det på Spellemann i helga. Men helt riktig at NRK ikke diskvalifiserer dem i MGP. Gutta har beklaget o er tilgitt sin sleivkommentar. Deres MGP-bidrag «Ola Nordmann» har noe for seg, men det blir likevel harry og tufsete. Foto: Promo/NRKVis mer

Les hva Dagbladet mener om Plumbo og de andre MGP-artistene

Fra Spellemann-tabbe til Melodi Grand Prix. Plumbo rocker nasjonalfølelsen og harryfaktoren i låta «Ola Nordmann».

Så fikk kvartetten lov til å delta i MGP - etter at Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus tråkket i baret ved å karakterisere Madcon på en litt ubetenksom måte.

Drittkastinga gikk alle veier, men etter at stormen har gitt seg og alle har bedt hverandre om unnskyldt, er vi tilbake i hverdagen.

MGP-ledelsen har vurdert Plumbo-tabben, og vil ikke utestenge dem. En korrekt avgjørslse mener Dagbladets MGP-anmelder.

Klar, ferdig, gå Startskuddet på årets mest utskjelte eventyr er avfyrt. Dagbladet har vurdert årets 24 Melodi Grand Prix-deltakere.

Det kan være lettere å spå i kaffegrut enn å forutse hvem som skal representere Norge i årets Eurosong-finale i Aserbajdsjans hovedstad Baku i slutten av mai.

Dagbladets journalist Anders Grønneberg deler ut terningkast, fra 2 til 5.

Stor variasjon Blir det Silya Nymoens «Euphoria», Benedicte Adrian og United med «Little Bobbi» eller Norges svar på Adele, Nora Foss Al-Jabri og balladen «Somewhere Beautiful» som vinner?

Dette er tre totalt forskjellige låter. Fellesnevneren er at Dagbladet mener at de er de beste.

Men om de tre går videre til finalen, er en helt annen sak. Vi har vurdert sangene isolert. I MGP-sammenheng betyr også sceneshow og den visuelle biten en god del. Gode melodier er heller ikke ensbetydende med at de best kan konkurrere i denne fesjået.

24 blir til ti Lørdag er det klart for første delfinalen i MGP 2012 på Ørlandet. De påfølgende lørdagene er det delfinaler i Larvik og Florø, før den store finalen i Oslo Spektrum lørdag 11. februar.

Åtte artister skal de tre lørdager på rad konkurrere - bare tre går videre til finalen.

Det er folket som skal stemme fram sine favoritter. I tillegg vil en låt bli valgt ut av en fagjury uavhengig av plassering i delfinalene, slik at det til sammen blir 10 låter i finalen.

Delfinale 1, Ørland 21. januar - de åtte første. Delfinale 2, Larvik 28. januar - de åtte neste. Delfinale 3, Florø 4. februar - de åtte siste.