Les Johndoes svar

Les bandets svar og se om du er blant vinnerne.

Disse fem får gå på konsert i Oslo 8. oktober:

Renate Jacobsen, Thomas Ballo, Jørgen Knapskog, Jens Petter Rønning og Kjellrun Dahl.

Disse vinner et signert album hver:

Merethe Dybvik, Tom Gausdal, Øystein Jorem, Ole Aksel Sivertsen og Ivar A. Vågen.

Disse får en poster i posten:

Tommy Krangsås, Bjørn Einar Håkestad, Torunn Topphol, Magnus Asker Pettersen, Andreas Østvold, Eva Leksen, Stein Henriksen, Kristin Klepp, Cathrine Sinding og Ståle Andreassen.

(Dagbladet.no): «Pyromantikk» er oppfølgeren til «Ja takk til trøbbel» og er ifølge Johndoe-gutta deres «London Calling».

- At dette skal være vår «London Calling» ble sagt som en spøk, men vi mener det vel egentlig litt også. Selvfølgelig blir den ikke like stor, men kanskje på norsk basis. Det vi mener, er at vi har med elementer fra forskjellige musikkarter og rendyrker hver låt i den sjangeren den fortjener å være. Denne plata er bredere enn sist, som The Clash\' «London Calling» etter «Give \'Em Enough Rope», forklarte vokalist og gitarist Jonas Skybakmoen til Dagbladet FREDAG.

De fire gutta i Johndoe slo til på hjemmebane i 2003. Trondheim åpnet dørene for musikkfesjået Bylarm, trønderpunkerne takket for sjansen og leverte en kongekonsert som fikk deler av platebransjen til å sikle. Et halvår senere var debuten på Sony et faktum:

- Man må være ung, kåt, jomfruelig i bransjen, sulten på livet og full av hovmod for i hele tatt å lage noe som spruter så heftig som Johndoe gjør her, mente Dagbladets Anders Grønneberg og kastet en femmer.

Nå er Johndoe litt eldre, men kanskje like kåte og sultne? Lurer du på dette eller noe annet er sjansen kommet. Du møter dem på Dagbladet.no. I tillegg deler vi ut 10 signerte postere, 5 billetter til turneåpning i Oslo 8. oktober og signerte album til de som svarer alt rett på vår quiz.

Quiz finner du her

<B>MØT GUTTA:</B> Johndoe stiller på Dagbladet.no. Send inn spørsmål nå.