Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Litteratur

Les Levi Henriksens julenovelle: «Reisene man får gjort»

Selv er jeg overbevist om at Gud har humoristisk sans.

Foto: TOM STALSBERG
Foto: TOM STALSBERG Vis mer

Mamma håpet jeg skulle blir prest. Faren min sa alltid jeg ikke kom til å drive det særlig langt. På en måte fikk de rett begge to. Det bakerste sifferet i postnummeret mitt har aldri variert med noe særlig mer enn et par tre tall i løpet av livet, for det er ikke slik at de reisene man får gjort, alltid er de man hadde tenkt eller trengt. Yrket mitt er heller ikke preget av mye bevegelse, snarere mer av ståing enn gåing. Samt en del venting, for jeg liker ikke å ta timebestillinger. Det blir så forutsigbart. Hverdagen er hva du gjør den til, bevares, men det skaper i hvert fall et lite spenningsmoment at jeg aldri vet hvem som vil dukke opp.

Jeg pleier å kokettere med at jeg har verdens eldste yrke, selv om en av de faste kundene mine liker å motsi meg på det. «1. Mosebok; 1,3», pleier han å si. «Bli lys. Det er åpenbart at det å være elektriker var det første yrket i verden.» Som oftest jatter jeg med, men jeg vet at mamma ville korset seg og sett på et slikt utsagn som blasfemisk. Selv er jeg overbevist om at Gud har humoristisk sans, eller muligens at han ikke bryr seg så mye som vi liker å tro. Jeg mener, bare se på mannen som amerikanerne har valgt til president! Det er vanskelig å skimte noe som helst guddommelig i akkurat det, det ville vel i så fall være like mye et utslag av humor som det ikke å bry seg. Men Donald Trump er uansett en mann som garantert ville benyttet seg av mine tjenester hvis han hadde bodd i Kongsvinger.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?