Les mer om materialisme

Vi har funnet fram mange interessante artikler om shopping, forbruk, levestandard og andre materialismerelaterte temaer på Dagbladet.no.

Shopping og penger

Bare må ha det

Lisa (26) kjøper glatt et par Jimmy Choo-sandaler til 5000 kroner. Eirik (32) er hekta på Boss-klær. Halvparten av oss er opptatt av merkeklær.

les hele saken

Forbrukets historie

«Øk skattetrykket!»

- Kravet om skatte- og avgiftslettelser vil være minst like sterkt om femti år. Det er gammel visdom at mye vil ha mer, skriver Steinar Lem i denne kronikken. Om kravet om skattelettet opp gjennom, og prognoser for at økt privat forbruk.

les hele kronikken

Levestandard

Hjemmet – et lykkebarometer?

Nordmenn legger utrolig mye tid og penger i sine hjem. Å ha et personlig og pent innredet hjem er en del av «det gode livet».

les hele saken

Velferdsstatens tause portvoktere

- Nivået på inntekt alene kan ikke avgjøre hvem som har behov for sosialhjelp, skriver en sosionom i denne kronikken. Om fattigdom, sosialklienter og Norges sosiale tjenester.

les hele kronikken

Drømmen om Norge

FN har kåret Norge til verdens beste land. Men verdens beste land vil helst dekke over at det er verdens beste land. For å skremme asylsøkere bort.

les hele saken!

Det globale marked

Bobla som sprakk

Enron var solskinnshistorien om energigiganten med kontakter langt inn i Det hvite hus, vanvittige inntekter, og ei lysende framtid. Men bak den eventyrlige suksessen skjulte det seg enorme tap. I 2000 hadde Enron Corporation utrolige 900 milliarder kroner i inntekter. I løpet av det neste året gikk selskapet konkurs.

les hele saken!

Når boblene sprekker

WorldCom er siste i rekka av gigantkonsern tatt med buksene nede. Kanskje ikke så rart at tilliten til amerikansk næringsliv svinner?

les hele saken!

Just do it?

Sammen med rockestjernen Bono smiler milliardæren Bill Gates til kamera - med en bønn om hjelp til verdens fattigste. Forsøker de globale gigantene bare å pynte på et dårlig image?

les hele saken!

Effektivitet

Tapt status

Når jobben er hele livet ditt: Hva skjer når du mister den? Om jobb, identitet og status.

les hele saken!

Overflodssamfunnet

Rett i dunken

Nordmenn blir rikere og rikere, og kaster mer og mer og ingen bransje vokser som avfallsindustrien.

les hele saken!

Hvilke verdier?

Finansierer død og fordervelse

Gjennom oljefondet bidrar Norge til barnearbeid, slavearbeid, samt produksjon av landminer - og atomvåpen.

les hele saken!

Til siste dråpe

Norge vil i framtida tjene mer penger på olje i borgerkrigsherjede Angola enn vi i dag gir i bistand til hele Afrika. Hvorfor er det så stille rundt Statoils virksomhet i den tredje verden?

les hele saken!

  • Andre temaer i «Materialisme» er

Å kjøpslå med framtida?

Klodens bærekraft

Nyfattigdom

Verdipåvirkning

Søk etter artikler om disse temaene på Dagbladet.no!