Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Les Stonegards svar

Kritikerroste metalgutter svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stonegard satte seg selv knallhardt på metalkartet med albumet «Arrows».

Skiva, som fikk en femmer i Dagbladet, var et tilgjengelig og hardtslående produkt inspirert av storheter som Metallica, Tool og Sepultura.

Inspirerte en festival

Siden har gutta blant annet solgt et pent antall skiver og inspirert en festival i Rendalen. Stonegards fanklubb, Skull Army, vokste nemlig i Hedmarks-grenda.

Vokalist Torgrim Torve og resten av Stonegard fattet interesse, og ville derfor spille en konsert. Så åpner ungdomsrådet og kommunen pengesekken.

Og når man først leier en scene til 50 000 kroner er det like greit å slippe til en del andre band også. Konserten blir en festival, med en blanding av lokale helter, tilreisende helter og Stonegard.

En ny femmer

Denne uka slapp Stonegard andreplata «From Dusk Til Doom». Dagbladet kaster terning fem en gang til:

image: Les Stonegards svar

«Metallica-referansene ligger fremdeles tykt, uttrykket er dog mer nyansert og spennvidda langt større. Både Fear Factory og Soundgarden er naturlige stoppesteder underveis, der låter som «Morpheon» viser at bandet har grepet om det melodiøse, mens tittelkuttet demonstrer Stonegards aggressive motstykke», skrev Dagbladets anmelder Torgrim Øyre.