Les utdrag fra «Fedrenes løgner»

Tom Egelands ambisiøse romanprosjekt.

SKRIVESTUE: Tom Egeland hjemme i skrivestua si på Grorud. Bikkja er av typen mindre enn dvergpuddel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKRIVESTUE: Tom Egeland hjemme i skrivestua si på Grorud. Bikkja er av typen mindre enn dvergpuddel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| • Les intervju med Tom Egeland her.

Hver lørdag i sommer presenterer Dagbladet utdrag fra høstens mest imøtesette romaner. Utdragene publiseres på Db.no/litteratur mandagen etter.

Les utdrag fra Tom Egelands «Fedrenes løgner» her.

----------------------

Tid, skrev oldefar en gang, er en lenke av øyeblikk.

For oldefar hadde tiden sluttet å eksistere for lenge siden. Helt fra den stormnatten han ble skylt i land som et stykke rekved på en stillehavsøy så øde at den ikke engang hadde et navn, ble oldefars fornemmelse av tid formet av alle de øyeblikkene han alltid skjøv foran seg, inn i skumringen, inn i solrenningen, inn i glemselen.

Farfars tilmålte tid tok slutt i løpet av de timene det tok ham å dø, forbrent og alene, i et myrdrag i en skog. For far var tid en ventende avgrunn av tåke, frost og is. Og for meg? Vel ... Jeg er ikke så flink med ord. Så jeg får gjøre oldefars bilde til mitt. For meg er tid summen av alle de øyeblikk, små og store, viktige og uvesentlige, som hekter seg sammen og lenker meg til tilværelsen.

*

«Massa Scott!»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer