<strong>ROMAN TIL HØSTEN:</strong> Forfatter og musiker Ketil Bjørnstad er snart klar med andre bok i serien «Verden som var min». 
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
ROMAN TIL HØSTEN: Forfatter og musiker Ketil Bjørnstad er snart klar med andre bok i serien «Verden som var min». Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Les utdrag fra Ketil Bjørnstads nye roman

«Verden som var min: Syttitallet»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hver fredag i sommer trykker Dagbladet utdrag av noen av høstens mest imøtesette romaner. I dag: Ketil Bjørnstads «Verden som var min: Syttitallet».

• Les intervju med Ketil Bjørnstad her: - LSD blandet med rottegift: folk kollapset, spydde og var dødssjuke

Når jeg tar paraplyen opp igjen, ser jeg at også marxist-leninistene og Nei-folkene er på plass. Selv Ja-siden har våget seg ut med en liten stand, selv om de risikerer å bli spyttet i fjeset og få øl i håret. Festivalen er et meningstorg og et livsstilstorg. Jeg går på scenen i teltet og «underholder», som Ole ville sagt, med ironi til selve ordet. Men jeg husker ikke hvilken dag jeg satt og spilte og sto og leste dikt. Jeg husker de andre konsertene best. Jeg husker hvordan solen trengte igjennom skydekket lørdag formiddag, den nest siste festivaldagen, da politiet hadde kjørt rundt til alle kolonialbutikkene for å stanse ølsalget den dagen, etter henstilling fra formannskapet i kommunen. Jeg husker antroposofen Hans-Jørgen Høinæs, frontfiguren fra The Moon Spinners, som bodde i en stor patrisiervilla like ved området, og som hadde et vaktsomt blikk på de aller yngste. Noen av dem klarte ikke lenger å passe på seg selv. Han kom bort til meg, visste nok at jeg var Steinerskole-gutt og sa: «Det er mye LSD her i området nå, og noen har blandet rottegift i den. Flere av ungdommene har gått berserk på toalettene på skolen der borte. Skjønt, ungdom? Jeg ser på dem som barn. Dette kan bli veldig alvorlig.»

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer