Les utdrag fra Maria Zennströms nye bok

«Hvordan ser livet ut hvis man ikke har nok kjærlighet?».

NY BOK: Maria Zennströms nye bok «Hvordan ser livet ut hvis man ikke har nok kjærlighet?» kom ut på Knausgård-brødrenes forlag Pelikanen i dag. Her kan du lese et av utdragene hun leste på Lillehammer i dag.
NY BOK: Maria Zennströms nye bok «Hvordan ser livet ut hvis man ikke har nok kjærlighet?» kom ut på Knausgård-brødrenes forlag Pelikanen i dag. Her kan du lese et av utdragene hun leste på Lillehammer i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les intervju med Maria Zennström og forleggeren/oversetter Karl Ove Knausgård her.

16. februar

Går for første gang inn i blomsterbutikken, som er naboen min. Den ser litt støvete ut fra gaten. Innredningen er sjuskete, gamle møbler. Jeg har lurt litt på eieren. En middelaldrende mann. Ofte sitter han på gaten utenfor med en eller annen bekjent og drikker vin. Men blomster har han, det ser man gjennom vinduet. Selger han noen? Ikke noe spesielt taler for det. Jeg sykler ofte forbi ham der han står utenfor forretningen, har aldri hilst, selv om han etterhvert må kjenne meg igjen.

Nå er jeg glad for å ha en blomsterbutikk så nær, fordi jeg er sen til restauranten der jeg har bestilt bord, og mamma, broren min, konen hans og ettåringen deres antageligvis sitter allerede. Er egentlig utilfreds over å måtte vaere med på å betale en dyr middag. Men mamma fyller åtti og jeg kan ikke komme uten blomster. Har ingen annen presang.

Inne i butikken sitter eieren ved et sidebord, sin vane tro, med en bekjent og et glass vin. Men han kommer hjelpsom fram, og jeg ser at han har vakre roser. Virkelig vakre, friske roser. Langstilkede, krusete, med mangedoble kronblad. Mørkerøde. Så ser jeg noen enda vakrere, gulorange. Tar fem. Men det ser ynkelig ut på en åttiårsdag. Tenker på hvordan det antagelig var da Henry fylte åtti. Fest. Alle barn og barnebarn. Mat, sang, presanger. Jeg lukker øynene og tar to røde roser til, det blir festligere med de to røde blant de orange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer