Les utdrag fra Per Pettersons nye roman

«Jeg nekter».

PER PETTERSON. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PER PETTERSON. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les intervju med Per Petterson her.

Jeg kjørte i litt under 60 langs Mosseveien helt fram til hengebrua som binder Ulvøya til fastlandet. Det var fortsatt ingen trafikk. Jeg trilla over brua som duva litt under meg, en fin følelse, som dekket på en båt, jeg likte den følelsen. Jeg parkerte i lomma rett til høyre for veien på den andre sida, i svingen der, og lente meg bakover i setet og lukka øynene og ble sittende og vente. Pusta med magen.

Så åpna jeg døra og svingte beina ut og gikk rundt bilen og åpna bagasjelokket og tok ut den gamle, svarte bagen med fiskeredskap i. Ingenting komplisert, ei hekle med snøre og tjue kroker og et søkke i enden. Flere av de faste sto allerede langs rekkverket, de hadde stått her i ti år eller mer. Jeg var den eneste nye på kanskje like mange år, men ingen spurte meg hvorfor jeg plutselig hadde dukka opp.

Nå hadde jeg stått her i hvert fall to ganger i uka i tre måneder. Den nærmeste mannen snudde seg da jeg kom ut på brua med bagen i hånda. Han hilste med tre fingre mot lua, som en speider. Han hadde to gensere på, den ene utapå den andre, den ytterste blå, den innerste hvit, vel, nesten hvit, og de var fillete begge to, de kalte han Container-Jon. På hendene hadde han pulsvanter, eller kanskje var det to vanlige vanter han hadde klipt fingrene av. Jeg hadde sett avisbud gjøre det samme. Disse hadde en uventa rød farge, nesten rosa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer