Les utdrag fra «Sukkerdøden»

Unni Lindells nye hovedperson får en åpenbaring.

UTDRAG: Unni Lindell har skrevet sin åttende kriminalroman om Cato Isaksen. Her kan du lese et utdrag fra boka. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
UTDRAG: Unni Lindell har skrevet sin åttende kriminalroman om Cato Isaksen. Her kan du lese et utdrag fra boka. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| * Les intervjuet med Unni Lindell her.

Hver lørdag i sommer presenterer Dagbladet utdrag fra høstens mest imøtesette romaner. Utdragene publiseres på Db.no/litteratur mandagen etter.

Her er et utdrag av Unni Lindells «Sukkerdøden»:

Den overvektige kvinnen subbet over det regnvåte flisgulvet. Den sennepsgule boblekåpen fikk det pløsete ansiktet hennes til å fremstå som gråaktig hvitt. Snowjoggene var skjevgåtte. Leggene ble presset fra hverandre av de kraftige lårene som gnisset sammen for hvert skritt hun tok.

Lyden av summende stemmer og klirrende porselen blandet seg med duften av kaffe og vått yttertøy. Hun bet den ene hansken av hånden, strakte de tykke fingrene inn og ut et par ganger og kikket seg hastig rundt. De grønne øynene hadde sølvhvite tette vipper.

To eldre damer, den ene med en strikket hatt, den andre med et knyttet silkeskjerf rundt halsen, så opp fra kaffekoppene og stirret på henne.

En rødme bredte seg fra neseroten og utover den unge kvinnens tykke kinn. Hun visste at de snakket om henne, om overvekten hennes og utseendet hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer