Les utdrag fra Vigdis Hjorths nye roman

«Leve posthornet!»

«Leve Posthornet!»: Vigdis Hjorth utenfor hjemmet sitt på Nesøya. Foto: Thomas Haugensveen.
«Leve Posthornet!»: Vigdis Hjorth utenfor hjemmet sitt på Nesøya. Foto: Thomas Haugensveen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les intervju med Vigdis Hjorth her.

Hjemme pakket jeg ikke ut. Tente ikke lyset. Satte meg på stolen i entreen og ble sittende med ytterklærne på. Jeg kom ikke til å få sove, kom ikke til å få arbeide, men det var ikke tungt nok, ikke fælt nok, jeg forsto dem som dunker hodet i veggen, jeg ville ha hjernerystelse og blod. Dro kofferten de tre trappene ned igjen, satte meg i bilen og kjørte tilbake. Det ble mørkt mens jeg kjørte, det kom snø.

Jeg kjøpte billett til Paris, det var det eneste jeg kom på. Tok metroen fra Charles de Gaulle til det samme hotellet, som var fullt. Resepsjonisten skaffet meg rom på et i nærheten og en drosje som kjørte for langsomt, jeg var utålmodig selv om jeg ikke skulle noe. Rommet lå i fjerde etasje, fra vinduet så jeg Notre Dame og elven.

Senket jeg blikket så jeg de husløse legge seg til rette på den andre siden av gaten der det var halvtak over deler av fortauet. På rad og rekke tett sammen på papp eller aviser, med eiendelene ved hodet i sekker, plastposer og trillebager. Jeg klarte ikke rive meg løs fra synet. De snakket ikke sammen, men kanskje jeg var for langt unna, kanskje de hvisket. Jeg hadde ikke turt. Jeg ville vært sjenert. De har ikke noe valg, tenkte jeg. De kunne lagt seg én og én, tenkte jeg. Men det er begrenset med steder som beskytter mot regn og snø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer