Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lesbisk-avsløring kuttet fra «Jurassic World»

Storfilmen skulle inneholdt en scene hvor skuespiller Danielle Pinedas rollefigur forteller at hun ikke liker menn.

DINOSAURER: Chris Pratt og Bryce Dallas Howard gjenopptar rollene sine i «Jurrasic World: Fallen Kingdom». Video: Universal Pictures Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

25 år etter at Jurassic-universet oppsto med Steven Spielbergs «Jurassic Park», har film nummer fem nådd kinolerretet: «Jurassic World: Fallen Kingdom». I årets Jurassic-film var det opprinnelig skrevet inn en scene hvor en av karakterene forteller at hun er lesbisk, men denne scenen ble kuttet.

I et intervju med Build series forteller skuespiller Danielle Pineda, som spiller rollen som Dr. Zia Rodriguez, om scenen.

- Ga innsikt

PÅ PREMIERE: Daniella Pineda spiller dr. Zia Rodriguez i «Jurassic World: Fallen Kingdom». Foto: NTB scanpix
PÅ PREMIERE: Daniella Pineda spiller dr. Zia Rodriguez i «Jurassic World: Fallen Kingdom». Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg forstår at de kuttet den, på grunn av tid. I scenen sitter jeg og Chris Pratt (som spiller den mannlige hovedrollen, red.anm), og vi sitter i et millitærkjøretøy med alle disse leiesoldatene, sier Pineda.

- Jeg ser på Chris og sier «Ja. Kantet hake. God beinbygning. Høy. Muskler. Jeg dater ikke menn, men hvis jeg gjorde det, ville det blitt deg. Det hadde vært ekkelt, men jeg hadde gjort det». Det var kult, for det ga meg litt innsikt i karakteren min, sier hun.

Pineda forsvarer avgjørelsen med at scenen «ikke var relevant for historien», men hun la til at hun håper at rollefigurens legning vil komme fram i framtidige filmer.

- Jeg hadde likt å se mer av det. Særlig i så store filmer, sier Pineda.

Tidligere har også skuespiller Tessa Thompson bekreftet at hennes rollefigur Valkyrie, i filmen «Thor: Ragnarok», er biseksuell. Thompson fortalte at en scene hvor en kvinne gikk ut av soverommet hennes ikke ble med i den siste versjonen av filmen, skriver Huffington Post.

Disney nektet sensur

Da Disneys nyinnspilling av «Skjønnheten og udyret» kom ut i fjor, ønsket Malaysia å sensurere «homoseksuelle øyeblikk» fra filmen. Dette nektet Disney.

En talsperson for underholdningsgiganten sa i mars i fjor at filmen «ikke har blitt og ikke vil bli kuttet for Malaysia».

Ifølge regissør Bill Condon hadde filmen Disneys første «homoseksuelle øyeblikk», men kritikere mente referansen var ekstremt mild og flytende. Samtidig reagerte en rekke religiøse grupper på fremstillingen av figuren Le FoU som homofil, og grupper og lærde ba om at filmen ble forbudt i Malaysia.

Argumentet var filmen promoterte «negative verdier» i landet, og lignende argumenter ble fremsatt i Singapore.

I Russland fikk «Skjønnheten og udyret» aldersgrense 16 år på grunn av Le FoU.