Lesbisk scenemoro åpner MGP kvelden i Spektrum

Dagbladet anmelder MGP låt for låt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden anmeldte Dagbladet alle årets ti Melodi Grand Prix-låter.

Nå gjør vi det igjen, basert på det vi får se på tv.

MGP er like mye fest og fesjå som det er musikkonkurranse. Da NRK offentliggjorde låtene 2. februar, var det med en lydfil. Vi kunne verken se artistene eller få innblikk i hva slags show og utstråling hver enkelt bidrag skulle ha.

En visuell utstråling betyr mye i MGP-sammenheng.

Synger artisten surt? Er han stiv, stortrer hun? Eller er det en framførelse som løfter en middelmådig låt til stor høyder? Hvordan hver av de ti låtene blir framført, er helt avgjørende for hvilken plassering de får og hvem som blir vinneren.

Derfor kan vurderingen og terningen bli annerledes enn den vi konkluderte med første gang.

3, 2, 1 - nå kjører vi Maskinell lesbisk scenemoro Låt: «Laika»Artist: The Hungry Hearts feat. Lisa DillanTekst og melodi: Tonje Gjevjon

Lisa Dillan og jentene og The Hungry Hearts kan vi faktisk sende til den europeiske finalen med æren i behold. Dette lesbiske kvinnekollektivet byr på seg selv i et absurd, skeivt show som sparker mot Putins homofobe Russland. Lisa Dillan har en besnærende, deilig stemme. Jeg ga terninkast 3 da jeg først hørte dette. Nå øker jeg til 4. Vi hører maskinell komputerpop inkludert tyskspråkelig ompa og ditto forståelse av sjangeren. Selv om låta ikke imponerer, så er den forfriskende annerledes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer