Tradisjonen tro var helgens bokanmeldelser knyttet til forskjellige former for kriminallitteratur (lenken krever abonnement).
I påsken forventer folk krim i bokform, på TV og i radio — overalt, unntatt i virkeligheten. Mange myter er knyttet til «påskekrim», som er et særnorsk fenomen.
Leser folk mer krim i påsken? Det er så vidt jeg vet ikke undersøkt. Denne uka ligger fire voksenkrim-bøker og to barne- og ungdomsmysterier på listene. At Jo Nesbø ligger på førsteplass, har neppe noe med påsken å gjøre. Han selger året rundt.
Forlagene pøser ut krim i mars og april, måneder som ellers er rolige på bokfronten. Når vi ser bort fra Konkurransetilsynet, som tidligere denne uka sørget for påskekrimstemning på Sehesteds plass og i dalstrøka innafor. Forlagshusenes image som kulturinstitusjoner med høy moral og redelighet, får stadig nye skudd for baugen. Når kommer den første krim?en med forleggere og redaktører i hovedrollen?
Vi må minne om at et av årets påskekrim-tilbud, Martin Olczaks «Akademimordene», handler om seriedrap på medlemmene av Svenska Akademien, som deler ut Nobelprisen. Boka er utgitt av Arve Juritzen, som neppe er den som gråter høyest hvis de store forlagene får seg en smekk. Men la oss se på noen av mytene rundt kriminallitteraturen. Stemmer de?
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger