Leser homoeventyr i kirka for tiende år på rad

- Jula er jo homo.

KOR: Oslo Fagottkor lager juleshow i kirka. De ønsker å bruke showet til å normalisere den hverdagslige homokampen. Foto: Oslo Fagottkor
KOR: Oslo Fagottkor lager juleshow i kirka. De ønsker å bruke showet til å normalisere den hverdagslige homokampen. Foto: Oslo Fagottkor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Julen er homo fordi vi feirer julen på en stor måte. Det er mye gull og glitter. Slike ting som vi er glad i, sier pressekontakt i Oslo Fagottkor, Andreas B. Johansen, til Dagbladet.

For tiende året på rad setter de opp show i Lilleborg Kirke. Der lover de blant annet å lese homoeventyr.

- Vi tuller litt med Solveig Horne-uttalelsen, og ønsker gjerne å bruke showet til å normalisere den hverdagslige homokampen, sier Johansen, og legger til:
 
- Det må nevnes at vi ikke har en politisk agenda, men vil jo gjerne vise at man skal feire det å være homofil.

Eventyr
Etter ti år med homoshow i kirka må koret fornye seg hvert år. I år byr de 32 artistene på flere eventyrreferanser. Publikum får for eksempel vite mer om hva som egentlig bodde i lille Gulltopp på sin reise til julestjernen.

- Vi holder på med et show som vi elsker. Et eksempel fra en forestilling kan være at Askepott sin prins forlater henne til fordel for en annen prins, sier Johansen, og legger til:

- Dette er tiende gang vi setter opp en juleforestilling. Det kommer i nytt format hvert år, og til nå har vi utelukkende fått positive tilbakemeldinger.

Stereotypisk
Selv om likestillingen har kommet langt i Norge, er de forberedt på at noe kritikk kan komme når 32 homofile menn skal lage show i ei kirke. 
 
- Vi kan få litt kjeft for å framstå litt for stereotypisk. Vi liker å overdrive, og noen synes kanskje at det kan bli litt mye. Vi har likevel aldri mottatt noen form for hets, forklarer han.
 

 

EVENTYR: Oslo fagottkor lover flere eventyrreferanser i showet. Foto: Oslo fagottkor
EVENTYR: Oslo fagottkor lover flere eventyrreferanser i showet. Foto: Oslo fagottkor Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer