Leserne raser over at de ikke fikk sett dette

Nettstorm mot TV 2 etter landskampen. - Dette er en forsmak på tiden som kommer.

DETTE FIKK DU IKKE SETT: Med mindre du har TV 2 Sport eller fulgte kampen på nett, gikk du glipp av Norges første landslagsseier på over et år.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DETTE FIKK DU IKKE SETT: Med mindre du har TV 2 Sport eller fulgte kampen på nett, gikk du glipp av Norges første landslagsseier på over et år. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fotballfans skjeller ut TV2 etter at de valgte å vise landskampen mellom Tyskland og Norge på den lukkede kanalen TV 2 Sport og TV 2 Sumo på nettet.

Kanalen skryter selv av dekningen sin, og sier at «TV 2 Sumo besto med glans» og at «aldri har så mange fått fotballen hjem i stuen via nettet. Gårsdagens kamp fungerte nær knirkefritt».

- Dette er et av de største løftene i norsk web- og web-tv-historie. Aldri før har noen vært i stand til å levere attraktivt innhold til så mange. Vi er meget fornøyd med salget, dette er vanvittig bra, sier redaktør i TV 2 Sumo, Helge Høibraaten i saken på kanalens egen nettside.

Sportssjef Bjørn Taalesen sier til kanalens hjemmeside at han er fornøyd med dekningen på nett.

- Mange norske internettleverandører har jobbet fantastisk godt sammen med oss for å bringe webfotball til det norske folk. De har virkelig vist vilje til å utvikle web-TV som kanal til folket, slår Taalesen fast.

Men folket ser ikke ut til å dele entusiasmen. De er rasende over at TV 2 ikke viste kampen på en av de ordinære kanalene.

Det er kommet 143 kommentarer til saken på TV 2s egen side, og folk er svært kritiske til at kampen ikke var tilgjengelig.

- Nettrekorden kan de berre dra til helv.. med. En skam at kampen ikke blir sendt på vanlig TV 2. La NRK få resten av landskampane og gi fotballen tilbake til folket, skriver en leser.

- Det er idioti å sende en landskamp på betalingskanaler og web-tv. TV 2 prater jo som om «hele Norge» så kampen. Seertallene hadde vært ti ganger større hadde de sendt kampen på vanlig TV 2, skriver en annen.

3225 anbefalinger
Også i kommentarfeltene til Dagbladet.no er temperaturen på kokepunktet.

I saken fra i går kveld, der Drillo kommenterer seieren, ligger følgende innlegg på topp i debatten, med utrolige 3225 anbefalinger: «Alle som synes NRK skal få rettighetene til Norges landskamper på TV, trykk bra».

Talsmann Henk Ekerhovd i Norsk Supporterallianse er blant de mange som ikke er fornøyde med TV 2s dekning.

- Jeg håper dette var et engangstilfelle, men jeg frykter at det ikke var det. Vi mener at folket skal få se fotball, og vi er enige med de som sier at TV2 har gjort en stor feil. Vi skal gjøre vårt beste for at slikt ikke skal skje igjen, sier Ekerhovd til Dagbladet.no.

Da kampen begynte i går, gikk «Skaperen» på TV 2 og «American Idol» på TV 2 Zebra.

- Jeg kan forstå at «Skaperen» måtte gå etter planen, men jeg forstår ikke at TV 2 ikke kunne vise kampen på Zebra. Der burde det vært plass. Nå må folk heve stemmen og bruke media for å fortelle at dette var et feilgrep.

En forsmak
Toppledelsen i TV 2 stiller seg undrende til reaksjonene, og ber det norske folk forberede seg på å betale for fotball på TV.

- Dette er en forsmak på tippeligaen og tiden som kommer. Fotballforbundet har, med måten rettighetene er blitt solgt på, lagt opp til at de fleste kampene i framtida vil gå på nett. Fotball er blitt et kommersielt produkt, og vi må forholde oss til at webdistribusjon blir sentralt fremover, sier konserndirektør Rune Indrøy til Dagbladet.no.

TV 2-toppen sier de egentlig bare hadde tenkt å sende Tyskland-Norge på nett.

- Denne kampen ble kjøpt for visning på nett. Og det reflekterer prisen. Det var først en uke før kampen at vi bestemte oss for å gå ut noe bredere, og også sende den på TV 2 Sport, sier Indrøy.

- Gratis er å be om fred
Indrøy har ingen planer om å beklage overfor sinte seere - eller snarere de som ikke fikk sett kampen på noen åpen kanal i går.

- Jeg ser at partiet Rødt er ute og krever at all norsk fotball må tilbake på NRK - gratis. De kunne like godt bedt om fred på jorden, sier TV 2-direktøren.

- Vi har faktisk fått langt færre negative reaksjoner enn jeg hadde trodd, utfra den opmerksomheten andre medier vier dette i dag, sier han.

Indrøy kan forsikre folket om at alle de norske hjemmekampene i VM-kvalifikasjonen, som TV 2 har rettighetene til, vil bli sendt på morkanalen TV 2.

- Det samme vil privatlandskampen mot Finland på Ullevaal, sier han.

Fremtidige privatlandskamper på bortebane, som den i går, er det for øvring ingen klare planer for.

- Nei, det har vi ikke bestemt oss for ennå, sier han til Dagbladet.no.

Vil tvinge folk til nett
Indrøy innrømmer at landskampen i går også var en test for å se om nettet ville tåle «så mange» på en landskamp, og en måte å verve flere til å kjøpe fotballabonnement for sendingene på nett-TV.

- Selvfølgelig var dette også en test. Og ja, vi er veldig fornøyd med salget av abonnementer, sier han.

Hvor mange som har kjøpt abonnement, eller som totalt så kampen i går, er strengt hemmelig.

- Nei, dette vil vi ikke gå ut med av konkurransemessige hensyn, sier han.

- Er ikke seertall vanlig å oppgi etter en stor sportsbegivenhet som dette?

- Vi holder dette konfidensielt, også med tanke på forberedelsene vi gjør til Tippeligaen, der vi konkurrerer med Schibsted, sier han.

Christian Grindheim jubler etter å ha scoret mot Tyskland. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Christian Grindheim jubler etter å ha scoret mot Tyskland. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

JUBLET ALENE: Egil Drillo Olsen og Ola By Rise jubler etter seier 1-0 i privatlandskampen i fotball mot Tyskland i går kveld. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
JUBLET ALENE: Egil Drillo Olsen og Ola By Rise jubler etter seier 1-0 i privatlandskampen i fotball mot Tyskland i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
DUELL: 
Daniel Braaten i duell med Piotr Trochowski. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DUELL: Daniel Braaten i duell med Piotr Trochowski. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
LANG FOT: Martin Andresen i duell med Bastian Schweinsteiger.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
LANG FOT: Martin Andresen i duell med Bastian Schweinsteiger. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
EN FORSMAK: Konserndirektør Rune Indrøy i Tv 2 sier at gårsdagens landskampdekning var en forsmak på tiden som kommer. 
Foto: Bjørn Erik Larsen / SCANPIX
EN FORSMAK: Konserndirektør Rune Indrøy i Tv 2 sier at gårsdagens landskampdekning var en forsmak på tiden som kommer. Foto: Bjørn Erik Larsen / SCANPIX Vis mer
SCORET: Norsk feiring etter at Christian Grindheim (nr 16) ga Norge ledelsen 1-0. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SCORET: Norsk feiring etter at Christian Grindheim (nr 16) ga Norge ledelsen 1-0. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer