Lesernes mening

Se hva leserne mener om studentene (utdrag)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Systemet legger opp til at de skal være det. Gruppearbeid er lavt prioritert, og ressursknapphet er en årsak til at det ikke blir gitt individuell oppfølging i tilstrekkelig grad. Dessuten er studiefinaniseringen til de grader miserabel at de fleste studenter kaver for å komme seg i jobb fortest mulig.

- Håkon Elnan Aune

Ja, fordi skolen har sørget for at det eneste som betyr noe er karakterer, ikke engasjement

- Torkill Berge

* Undervisningsformene passiviserer elever og studenter helt fra grunnskolen av. Spesielt er motstanden stor i høyere utdanning når det gjelder å gå over til mer moderne læringsmetoder. Pensumlister, fagplaner og teoretisk undervisning skaper puggehester uten reel innsikt i sitt fagområde!

* Karakterer ved eksamen er det som står igjen som bevis for din innsats etter endt utdanning. Eksamensordningen nærmest oppfordrer studenter til å pugge og konsentrere seg om pensum.

* Dramatiske kutt i tilskuddene til Universiteter og Høgskoler de siste årene har ført til en rasjonalisering av utdanningene. Det betyr mer teoretisk undervisning, mindre lab-arbeid, færre timer undervisning, dårligere kontakt med undervisningspersonalet og forfallene arbeidsforhold. Dette virker selvsagt negativt på engasjementet til studenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer