Leseverdig fra forfatterkverna

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ferskvare» Tekster fra Aschehougs forfatterskole» Aschehoug Variert fra nybegynnere i både tema og stil.

BOK: Det er litt av et «konsept» Aschehoug har pønsket ut, når de skal presentere det beste fra forlagets forfatterskole gjennom tre år. Boka er innbundet som kjøttdeig, med dertil hørende kilopris, vekt og ubegrenset holdbarhetsgaranti. «Åndelig føde» kaller forlaget det, kvernet sammen av ferske og spennende råvarer. Kiloprisen er muligens et selvironisk hint om at forlagene etter hvert behandler bøker som om det ren tremasse, der bestselgere tyter ut i tonnevis.

Luther og oldemor

Forfatterskolens leder Merethe Morken Andersen skriver i et humoristisk og litt syrlig forord at «Det er en kjent sak at forfattere som har gått på skriveskole, skriver veldig likt.» Utvalget er åpenbart ment å motbevise dette, for de 12 tekstene er svært varierte. Her er alt fra Torkel Brekkes roman-historiske tekst om Martin Luther til Rita Sandnes’ gammelmodige tekst om Jonetta som faller i uløkka – med en skremmende «moderne» avslutning. Mens Bjørn Bye har noen nydelige passasjer om oldemor Mimmis bortgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer