Let the show begin!

Denne uken starter opptaktene til den etterlengtede etterfølgeren til sci-fi suksessen «The Matrix».

Carrie-Ann Moss har begynt treningen til «The Matrix 2», skriver Sci-fi.com. Neste uke samles skuespillerne og begynner en felles treningsøkt som vil vare i ca. seks måneder. Etter det begynner filmingen!

Filmingen starter i mars neste år i San Francisco og i Australia.

På spørsmål om hva «The Matrix 2» skal handle om svarer Moss følgende:

- Jeg kan ikke røpe noe. Det eneste jeg kan si er at oppfølgeren blir like spesiell som originalen, sier Moss til Sci-fi.com

1999 var året science fiction genren ble fornyet og ble snudd opp ned. Og revolusjonen kom fra en kant ingen hadde forventet. «Star Wars» kom i bakleksa sammenlignet med Andy og Larry Wachowskis revolusjonerende film.

Science fiction på 90-tallet har stått i eksplosjonens tegn. Hjernetomme filmer som «Independence Day» har satt mye av standarden.

Publikum ble vant til flotte effekter med et minimum av historie.

«The Matrix» hadde begge deler. Imponerende og revolusjonerende teknikk men Wachowski-brødrene hadde ikke glemt det viktigste - nemlig en intelligent historie.

Filmen er en komplisert fremtidsdystropi som science fiction fansen har ventet på siden Ridley Scotts «Blade Runner (1981). «The Matrix» stilte viktige spørsmål, som sci-fi genren alltid har vært opptatt av, men som i filmen nærmest er gått i glemmeboken. Kan vi stole på det vi ser? eller er virkeligheten virkelig?, er eksistensielle spørsmål som ble pakket inn i en høyteknologisk sci-fi film.

Da er det bare for fansen å smøre seg med tålmodighet. Foreløpig premiere på «The Matrix 2» er satt til 2002!

TRINITYFoto: IMDB
NEOFoto: IMDB