Leter etter filmtalenter

Annie Rostad leter etter nordmenn som vil bo, spise og drikke gratis og eksklusivt på et fransk slott. Betingelsen er at deltakerne har talent for og ønske om å skrive filmmanus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slottet heter Chateau Beychevelle, ligger i Bordeaux, og to ganger i året åpner det sine porter for filmtalenter fra forskjellige land.

Hver manusforfatter får sin egen veileder med erfaring fra manus eller regi - og ut av dette skal det komme en filmhistorie som er bedre enn den talentet reiste til Frankrike med.

Talentspeider

Siden starten i 1993 har Equinoxe, som arrangøren heter, frambrakt 24 filmer fra sine manuskurs. Flere av dem har vært presentert i Cannes, blant andre den Golden Globe-belønte «Ma vie en rose» og den ferske «Artemisia».

Og nå får altså nordmenn sjansen til å delta i denne filmfabrikken, etter at Annie Rostad har fått jobben som talentspeider her og i Sverige.

- Det er bra for hodets idésenter å jobbe sammen på den måten som vi gjør på Beychevelle, sier hun.

Haugesund

Bra for magen også, for slottets kjøkken og vinkjeller står til deltakernes disposisjon under kurset. Pengesterke sponsorer som Canal+ og Sony Pictures finansierer de kreative kalasene.

Så veldig høy og vid at det blir plass til mange norske talenter, er imidlertid ikke slottsporten. Rostad har derfor bestemt seg for å starte i Haugesund. Hvis bare de siste sponsorkronene snart ruller på plass, blir det et miniseminar for franske og norske manusforfattere under årets filmfestival.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer