MAFIABOSS: Gitarist og skuespiller Steven Van Zandt, spiller mafiabossen Frank Tagliano i tv-serien Lilyhammer. Foto: NTB Scanpix
MAFIABOSS: Gitarist og skuespiller Steven Van Zandt, spiller mafiabossen Frank Tagliano i tv-serien Lilyhammer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Leter etter «Little Steven»-erstatter

Du kan bli Frank Tagliano om du er «litt kompakt og helst under 185 cm høy».

(Dagbladet): I disse dager spilles sesong to av den polulære serien Lilyhammer inn i Oslo. I den forbindelse søker castingbyrået etter en stand-in for «Little Steven».

«Lilyhammer søker etter stand-in til Steven van Zandt. Du må være litt kompakt, helst under 185 cm høy, være bosatt i Oslo-området, og du må kunne ro en robåt», står det i utlysningsteksten på Casting Vest sin åpne facebookside.

- Rett størrelse
Produsent for serien, Lasse Hallberg, sier det er viktig å kunne ro er viktig for scenen.

- Ja, det er visse fysiske ting man skal gjøre. Det er det scenen krever. Det er dermed ikke sagt at Steven ikke kan ro, sier Hallberg.

- Men det er også viktig med en stand in er at man må passe inn i de riktige klærne. Man må ha rett størrelse. Vi vurderer noen kandidater akkurat nå, sier Hallberg.

Samtidig søker byrået etter en stand-in, altså en erstatter, for Trond Fausa. For å gå inn i hans rolle må du blant annet være «slank og kunne ro en kajakk.»

Selv om det finnes noen kandidater, leter castingbyrået fortsatt etter stand-ins til innspillingen som skjer onsdag ettermiddag og kveld.

Populær serie
Første sesong av «Lilyhammer» gikk på tv i 2012, og hadde over én million seere i snitt. Serien var også den første som fikk ekslusiv USA-premiere på streamingtjenesten Netflix.

NY SESONG: Sesong to av Lilyhammer spilles i disse dager inn i Oslo. Foto:  John T. Pedersen
NY SESONG: Sesong to av Lilyhammer spilles i disse dager inn i Oslo. Foto: John T. Pedersen Vis mer

I serien spiller Van Zandt, som også kalles «Little Steven», den amerikanske mafiabossen Frank Tagliano. Han flytter til Lillehammer, som en del av et vitnebeskyttelsesprogram.

Steven Van Zandt er fra før mest kjent som gitarist i Bruce Springsteens E-Street Band, som sist spilte i Norge i fjor sommer. På grunn av innspillingen av «Lilyhammer» måtte Van Zandt avlyse deler av Springsteens «Wrecking Ball Tour», som i midten av Mars reiser til Australia.

Van Zandt spilte også mafiaconsigliere Silvio Dante, i HBO-serien Sopranos.

FAUSA: For å være Trond Fausas stand-in må du være slank og kunne ro en kajakk. Foto: John T. Pedersen
FAUSA: For å være Trond Fausas stand-in må du være slank og kunne ro en kajakk. Foto: John T. Pedersen Vis mer