NYE «HIMMELBLÅ»: 12 kommuner har lyst til å bli opptakssted for den neste lange dramaserien NRK planlegger å lage etter «Himmelblå» med blant andre Lena Kristin Ellingsen. Foto: Tom E. Østhuus.
NYE «HIMMELBLÅ»: 12 kommuner har lyst til å bli opptakssted for den neste lange dramaserien NRK planlegger å lage etter «Himmelblå» med blant andre Lena Kristin Ellingsen. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

Leter etter nytt «Himmelblå»-land

12 kommuner vil bli innspillingssted for NRKs neste lange dramaserie.

|||- Det er helt overveldende å få sånn respons, sier NRKs dramasjef, Hans Rossiné, til Dagbladet.

I januar var han på Reiselivsmessen og snakket om den enorme turisteffekten suksesserien «Himmelblå» har hatt på øya Ylvingen, som ble besøkt av 15 000 turister i sommer.

Samtidig fortalte han om jakten på et passende innspillingssted til NRKs kommende dramaserie, og responsen lot ikke vente på seg.

- Etter Reiselivsmessen har 12 kommuner meldt sin interesse for å være vertskap for TV-innspillingen. Jeg er kontaktet av ordførere, kultursjefer og turistsjefer. Det er et enormt engasjement og det er utrolig morsomt, sier Rossiné.

På turnéNår manuset til den nye serien er mer på plass, så de vet hva slags sted de trenger, tar han sikte på å besøke alle kommunene.
 
- Jeg vil ta en prat og se nærmere på de ulike stedene. Norge er et veldig vakkert land og det er utrolig mange steder som fortjener å bli vist fram, men innspillingsstedet blir selvsagt bestemt av innholdet i dramaserien, sier Rossiné.
 
Det er ikke snakk om å lage en ny «Himmeblå»-sesong, men en helt ny dramaserie i det samme formatet og med et innhold som er ment å treffe publikum på samme måte. Manuset utvikles av de norske forfatterne som har jobbet med «Himmelblå».

- Det er viktig at NRK er til stede rundt omkring i hele landet, også når vi filmer dramaserier, så vi har lyst til å legge handlingen til et sted utenfor Oslo, sier dramasjefen.

KriterierNoen kriterier er allerede bestemt:

Innspillingen må foregå på Østlandet, på et sted med maksimalt tre timers kjøring fra Oslo. Det må være et vakkert sted, området må både ha et bymiljø og et jordbruksmiljø og det må ha et stort sykehus.

- Manus er helt i startfasen, så vi må spesifisere våre krav tydeligere før jeg reiser rundt til aktuelle opptakssteder, sier Hans Rossiné.

Mens vi venter på den nye dramaserien kan vi glede oss til siste sesong av «Himmelblå» som har premiere i mars.