Letizia fikk en prinsesse

Spanias kronprinsesse Letizia fødte en datter tidlig mandag morgen.

(Dagbladet.no): 

I natt kunngjorde hoffet at Letizia (33) har født en datter. Navnet er Leonor, og den nyfødte prinsessen er nummer to i arverekkefølgen til den spanske tronen etter sin far kronprins Felipe (37).

Prinsessen er  47 centimeter lang og veier 3.540 gram. Fødselen skjedde 01.46 morgenen på sykehuset "Ruber International Clinic" nord i Madrid. Letizia fødte tre uker før terminen.  

-Både mor og den nyfødte prinsessen har det bra, kunne en stolt og tydelig rørt far, kronprins Felipe, fortelle media på morgenkvisten, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Han var med på fødselen til parets førstefødte. 

-Dette er det vakreste som kan skje i noens liv. Både kronprinsesse Letizia og jeg selv er svært lykkelige og strålende fornøyd med at vår datter er født. Det er ei stor jente, hun virker sterk, meddelte Spanias neste konge da han møtte pressen i et telt utenfor sykehuset.

Kong Juan Carlos og dronning Sofia uttrykker også "stor glede" over sitt sjuende barnebarn.

Kan bli dronning 

Prinsesse Leonor er nummer to i arverekken til den spanske tronen etter kronprins Felipe. Hun kan bli den første spanske prinsessen som kommer til tronen. Regjeringen planlegger å endre grunnloven slik at prinsesser får like rettigheter som prinser.

   Etter dagens regler skyves lille Leonor bakover i arverekkefølgen dersom hun får en lillebror. Den spanske grunnloven gir nemlig en prinsesse arverett til tronen kun hvis hun ikke har noen brødre, skriver AP.   

   Etter konstitusjonen som nå blir planlagt endret, har kronprins Felipe rykket fram i køen på bekostning av sine eldre søstrene, prinsessene Elena og Christina.

Innlagt søndag

Tidligere på søndagen sa hoffet ingenting om fødselen var i gang, eller om det var andre årsaker til innleggelsen. Derimot viste det seg at den høygravide prinsessen sju timer senere var i full gang med fødselen.

Ifølge det spanske nyhetsbyrået Efe ankom Letizia sykehuset i en bil sammen med kronprins Felipe.

Kronprinsesse Letizia ble 17. oktober innlagt på sykehus med begynnende rier, men ble utskrevet igjen kort tid etter. 

Drømmebryllupet

Kronprins Felipe og Letizia ga hverandre sitt ja i mai 2004 i en vakker seremoni.

November året før ble spanjolene totalt overrasket da de annonserte forlovelsen. Få visste at Felipe hadde datet den tidligere nyhetsverten på spansk fjernsyn siden våren 2003.

De traff hverandre for første gang i et middagsselskap sent i 2002.

<B>MOR:</B> Letizia (33) fødte datteren Leonor.