Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Lett å spille homo

Oscar-vinneren Kevin Kline synes det var lett å spille den promiskuøse Cole Porter i «De-Lovely». Han kunne bruke sin egen erfaring i rolletolkningen.

LONDON (Dagbladet): -  Cole Porter var en rundbrenner. Når jeg ser hans promiskuitet, kjenner jeg meg igjen. I showbusiness finner man disse vakre kvinnene, attraktive mennesker, mange fristelser. Jeg giftet meg ikke før jeg var 38 år, og for å si det eufemistisk; jeg har sådd min villhavre, sier Kevin Kline til Dagbladet.

Homofile elskere

I tillegg til Cole Porters musikk, handler «De-Lovely» om forholdet mellom Cole og Linda Porter. De var gift i 35 år. Hele tida hadde Cole talløse homofile elskere. Kline, som er gift med skuespilleren Phoebe Cates, synes ikke det er vanskelig å spille homofil.

-  Ikke i det hele tatt. Jeg har gjort det før, i komedien «In & Out» (1997), og mange spør om jeg ikke er redd for at jeg skal bli stigmatisert som homseportrettør. Jeg er ikke redd for det, sier skuespilleren.

Playback er galskap

Kline insisterte på å spille inn alle musikksekvensene live. Han spiller han piano og synger alt selv.

-  Faktum er at Porter ikke hadde så god stemme, men var en fantastisk pianist. Jeg har studert musikk på universitetet, men jeg øvde i ukevis for å lære pianospillingen. Jeg ville gjøre det live, fordi musikken er så viktig i filmen. Det ville være galskap å prøve å formidle stemninger og synge playback til innspillingene.

SYNGER SELV: Regissøren av «De-Lovely» måtte be Kevin Kline om å synge dårligere i rollen som Cole Porter. Derimot måtte han skjerpe pianoferdighetene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media