Lett fjas

Mildt pussig om kinesisk kommers.

FILM: En amerikansk regissør faller i koma i Beijing, og hans kinesiske kameramann forbereder en vanvittig begravelse.

Slik er utgangspunktet for Feng Xiaogangs småmuntre harselas over den økende kommersialismen i Kina. Nå har ikke Feng andre mål enn å raljere, noe han gjør tidvist underholdende.

Donald Sutherland har rollen som Hollywood-esset Don Tyler, på plass i Beijings Forbudte by for å lage en ny versjon av Bertoluccis «Den siste keiseren». Dessverre rammes han av en dyp depresjon og forkaster ikke bare sitt pågående prosjekt, men hele sitt livsverk. Etter en krangel med studiosjefen (Paul Mazursky) faller han i koma, hvorpå alle bare venter på hans død. Det er da Tylers nye venn, Yo Yo (Ge You), setter i gang med hva han kaller «en komediebegravelse» i tråd med regissørens siste ønske, et show verden ikke har sett maken til.

Ingenting går etter planen, selvsagt, i et omfattende sirkus av sponsing og reklame rundt evenementet. Sutherland ser avslappet nok ut til å more seg i dette lettbeinte fjaset, som aldri overrasker og dessuten inneholder en romanse vi aldri egentlig ser, men bare hører om. Mildt, men ikke nok engasjerende.