Lett forståelig om noe helt uforståelig.

Svimlende tid og angstvekkende rom

SPENNENDE FAKTA: «Nysgjerrig på... hvordan verden ble til» er bok nummer to i Mangschou forlags prisbelønte faktaserie. Den er både informativ, variert og spennende. Illustrasjon: Espen Friberg (fra boka)
SPENNENDE FAKTA: «Nysgjerrig på... hvordan verden ble til» er bok nummer to i Mangschou forlags prisbelønte faktaserie. Den er både informativ, variert og spennende. Illustrasjon: Espen Friberg (fra boka) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Verden ble til for svimlende 13,7 milliarder år siden. Den oppsto av intet, med et mystisk bang, eller snarere som en liten boble som på under en milliondel av et sekund hadde est ut og blitt like stort som solsystemet vårt er i dag. I 300 000 år var dette bare en glohet suppe av energi og små partikler inntil atomene ble dannet - som igjen ble til de stjernene, galaksene og planetene vi kan se i dag.

Dette er bok nummer to i serien «Nysgjerrig på ..». Den første handlet om edderkopper, og innbrakte forfatteren Dagny Holm Kulturdepartementets fagbokpris. Også Ingrid Spilde fortjener en pris.

Dette er en fabelaktig bok; informativ, variert og spennende. Her er fotografier av verdens største maskin og den modige tyskeren Wegener på Grønland. Han som ble latterliggjort for sin teori om at kontinentene sklir av sted, «som en gjeng flate skøyteløpere i supersakte film.» Her er eksperimenter og oppgaver, plansjer over solsystemet og illustrative tegninger.  

Universet kollapser? Boka dekker et svært komplisert tema på en enkel måte. Den forteller om Newton og tyngdekraften. Om Einstein som gjorde den forferdelige oppdagelsen at universet var i ferd med å kollapse. Om bakgrunnsstrålingen og ekkoet fra verdens begynnelse. Her er intervjuer med geologer og fysikere, blant annet forskeren som egentlig ville bli nonne, og som ikke finner noen motsetning mellom Gudstro og vitenskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer