Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lett og lekent

Upretensiøst og småpent fra utvidet HGH.

CD: Som en del av Motorpsychos renommerte countryprosjekt The International Tusler Society, er Gebhardt med på den plata Dagbladets anmelderkorps forrige tirsdag kåret til årets beste norske.

Banjo-Håkon

Også i Hagfors Gebhardt Hickstars, tidligere Hagfors Gebhardt Haugen, bytter han ut trommestikkene med banjoen. Hagfors (Home Groan/Groan Alone/Cream Of The Crop) og Gebhardt er dessuten gjenforent med den tredje H-en i det opprinnelige HGH, Lars Håvard Haugen (Hellbillies/Respatexans). Det øker blant annet pedal steel-faktoren, noe som er helt iorden.

Flere andre venner er også innom, som Elisabeth «Bettan» Andreassen (Gebhardt spiller på hennes countryalbum av året) og Kari Slaatsveen i Father Seb\'s Street Choir, oppkalt etter gruppas «åndelige veileder». Morten Strøm fra Tussler spiller bass og Andreas Mjøs (Jaga Jazzist) orgel.

«Anna Lovinda»

Låtene er signert Hagfors og Gebhardt, og tekstene spenner fra det enkle til det lett absurde. Stor poesi er det riktignok ikke, og med det tempoet særlig Hagfors pøser ut låter til alskens prosjekter, er det nesten ikke til å unngå at noen av dem nødvendigvis må bli mindre interessante. Som bonus dukker for øvrig Erik Byes gamle shanty «Anna Lovinda» opp, men i en lett forglemmelig versjon.

«Miracle Working Man» er HGHs fjerde utgivelse, og det beste med den er den trivelige og upretensiøse, nesten lekne stemningen, den lett «slentrende» plukkingen på gitar, banjo, mandolin og pedal steel. Dermed vaker sangene et sted mellom folk, country og bluegrass, med tilhørende høy leirbål-feeling.

«Blood For Oil» er en alvorlig protest mot Bush og Irak-krigen, men duoen kan leke også. I en særstilling står «Mulder» , som er så skummel at den ganske riktig relaterer seg til agent Fox Mulder i «X-Files». Her dukker det også opp «instrumenter» som sykkelbjelle, lekepiano og lyder som vekker assosiasjoner til «Romlingane» på barne-tv!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media