MGP 2020:

Letter på sløret om folkejuryen

NRK hadde en rekke kriterier for gruppen som var med på å avgjøre MGP-resultatet.

FOLKEJURY: Det er var en jury på 30 personer som bestemte hvilke av MGP-artistene som gikk videre til sølvfinale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FOLKEJURY: Det er var en jury på 30 personer som bestemte hvilke av MGP-artistene som gikk videre til sølvfinale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var som kjent en «folkejury» som avgjorde hvilke fire MGP-artister som sto igjen før gullfinalen Melodi Grand Prix i Trondheim sist lørdag.

Ifølge MGP-sjef Stig Karlsen skulle juryen representere et tverrsnitt av Norges befolkning i en krisesituasjon hvor man ikke fikk stemme.

NRK har fram til nå vært svært tilbakeholdne med deling av informasjon om juryen. Dagbladet har de siste dagene spurt NRK en rekke spørsmål om hvem som utgjør juryutvalget, og kringkasteren letter nå på sløret, men bare delvis.

Valgt ut av redaksjon

Ifølge Natalie Spurs, kommunikasjonsansvarlig i NRK, ble folkejuryen valgt ut av en redaksjon i NRK.

- Dette er en redaksjonelt sammensatt jury til bruk som backup hvis et opprinnelige stemmesystemet falt ut. Kriteriene for utvelgelsen gikk på alder, kjønn, geografisk spredning og uavhengighet til deltakende artister, låtskrivere og plateselskap, sier Spurs til Dagbladet.

Det er NRKs MGP-redaksjon som har jobbet med å finne mennesker uten koblinger til deltakende artister, låtskrivere og plateselskap.

- For å få disse kriteriene til å gå opp måtte redaksjonen selv gjøre et manuelt researcharbeid. Habilitetsgrunnlaget har veid tungt igjennom hele utvelgelsesprosessen. Denne løsningen ble godkjent av underholdningsledelsen, og artist eller representant for artist ble gjort kjent med denne løsningen i forkant av årets MGP, sier Spurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer