- Lettere for foreldrene om jeg var død enn homofil

Skrev bok om å komme ut av skapet i bedehusmiljøet.

HOMOFIL OG KRISTEN: Arnfinn Nordbø har skrevet bok om å stå fram som homofil i bedehusmiljøet. Han har mottatt hatpost og indirekte drapstrusler fra tidligere venner, men angrer ikke et sekund. Foto: LARS EIVIND BONES.
HOMOFIL OG KRISTEN: Arnfinn Nordbø har skrevet bok om å stå fram som homofil i bedehusmiljøet. Han har mottatt hatpost og indirekte drapstrusler fra tidligere venner, men angrer ikke et sekund. Foto: LARS EIVIND BONES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arnfinn Nordbø (25) ble rikskjendis da han stod fram offentlig som homofil i fjor. Støtteerklæringene strømmet inn til den tidligere bedehussangeren, og han ble kåret til årets homofile av nettstedet Gaysir. Men i det svært konservative kristne miljøet han haR vokst opp i, har tonen vært helt annerledes.

Arnfinn har mottatt mengder med hatpost og flere indirekte drapstrusler fra personer han tidligere regnet som venner.

Tror han kommer til helveteI dag lanserer han boka «Betre død enn homofil?», hvor han forteller hvordan det var å komme ut av skapet i bedehusmiljøet. Det er en sterk historie.

- Foreldrene mine er overbevist om at jeg kommer til helvete, sier Arnfinn Nordbø til Dagbladet.

Han har mistet hele sitt tidligere miljø, verv og oppgaver i Misjonssambandet, der han tidligere hadde en svært sentral plass som populær sanger. Mange venner har vendt ham ryggen. Han har fortsatt kontakt med familien. Men de har ikke kunnet akseptere verken legningen hans, eller kjæresten Bjørnar Buhaug. Det aller tyngste han har opplevd, danner bakgrunn for tittelen på boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer