LEDER

Lettere sagt enn gjort

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Vi ser det gang på gang, i sak etter sak. Politikk er urent trav, løftebrudd, juks og fanteri, med mindre man selv er politiker, har inngått allianser, blitt påtvunget kompromisser og ikke minst stanget hodet i hverdagslivets problemer. Nå er det Ap's helsepolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen, som kan nyte sødmen av å si takk for sist til helseminister Bent Høie. Høie og resten av regjeringen lovet å styrke kreftbehandlingen, blant annet ved å innføre en regel om oppstart av diagnostisering i løpet av 48 timer etter at mistanke om kreft er oppstått. Dette løftet var noe av det første den nye regjeringen erklærte i fjor høst. Ettersom lite har skjedd siden da, har Kreftforeningen og stortingspolitikere etterlyst framdriften. I et svarbrev til Stortinget svarer helseministeren at han ikke kan tidfeste gjennomføringen, men lover «fullt trøkk».

Det er selvfølgelig lite tilfredsstillende for pasienter som i månedsvis må leve med frykt om at de kan ha kreft. En rask diagnose og klarhet i behandlingsforløpet er avgjørende for hvordan pasientene skal takle sine liv under nye omstendigheter. Igjen viser det seg at det er lettere å love enn å tilfredsstille. Det bidrar til å bryte ned tilliten til politikk og til politikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer