Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Letterman til Metropol

NEW YORK (Dagbladet): David Letterman blir kalt den siste revolusjonære blant sarkastiske talkshowverter. Nå er han klar for Norge. Bykanalen Metropol skal sende «Late Night Show» med Letterman hver kveld fra 21. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Letterman er høstens storsatsing, sier Metropols markeds- og informasjonssjef, Pål Gladsø, som er i New York sammen med Metropol-profil for å se det første showet de skal sende. Gjester er Tom Selleck og stripteasedanseren Jordan, nylig utstemt fra amerikanske «Big Brother». Resten av showet ligger i ordspillet til Letterman og ord-duellene mellom Letterman og orkesterleder Paul Shaffer. Presidentkandidater, Hillary og kjendiser får sitt pass påskrevet. Og det sies at ingen betyr noe i New York før de har vært hos David Letterman.

Letterman er Metropolsk!

- Vi har hatt ham på blokka siden kanalen startet. Og han er det vi kaller Metropolsk . Metropol er i hovedsak en bykanal, og New York er det man må kalle mest by i hele verden, sier Gladsø.

David Letterman startet opp med «The David Letterman Show» på NBC i 1980, ble raskt tatt av og fikk en ny sjanse i 1982. Lettermans beste støttespiller var hans store helt Johnny Carson, som også var en mann som kom fra Midtvesten.

Da kampen om å overta Carsons «The Tonight Show» sto i begynnelsen av 90-åra, vant Jay Leno. Letterman gikk over til CBS med showet sitt i 1993. Og siden 1995 har Jay Leno hatt større seertall enn Letterman.

- Showet er slitent

Det var likevel Letterman som gjorde jordkloden til et sarkastisk sted, sies det i USA. Og det er mange som forsøker seg på samme sarkasmer uten å lykkes. Selv Letterman har måttet ironisere over egen sarkasme:

- Vi vet at showet vårt er slitent. Vi har samme møkka kveld etter kveld, sier Letterman mens han smiler med sitt berømte mellomrom mellom fortennene:

- Poenget er at vi gir blaffen, sier han og lar setningen henge i lufta.

BESØKTE LETTERMAN: Metropol-reporter Sarah Natasha Melbye måtte ned i den knøttlille sjappa Hello Deli, hvor Letterman løper ned for å skaffe seg mat.
HOLDER KOKEN: David Letterman blir å se på norsk tv fra 21 august.