Lettkledd arkeolog går under jorda

Lara Croft i nytt «Tomb Raider»-eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALLE KJENNER VI Lara Croft, arkeologen som helst går med litt mindre klær enn forholdene skulle tilsi.

Nå er Lara tilbake på nytt, og denne gangen er det jakten på selveste Tors Hammers som tar henne fra det ene eksotiske stedet til det andre, fra varme strøk som Mexico og Thailand til noe kjøligere områder som vår egen Jan Mayen.

Utvikler Crystal Dynamics har de siste åra klart å snu en nedadgående trend med «Tomb Raider»-serien, og i «Underworld» fortsetter de den positive trenden - men ikke mer enn at vi begynner å ane at de har falt inn i et slags behagelig mønster.

SOM SEG HØR og bør er Lara like akrobatisk som alltid. Hun navigerer seg lekent lett gjennom imponerende og omfattende brett, med en og annen (enkel) gåte og litt motorsykkelkjøring som gjør sitt for å krydre spillet.

Det er stunder i «Underworld», spesielt mot slutten av spillet, som makter å gjøre deg matt av begeistring. Få ting er like oppslukende som «Tomb Raider»-sekvenser som gjør alt rett, noe som skjer flere ganger i «Underworld» - her også i den flotteste grafikken hittil sett i serien.

ETTER Å HA spilt en lang rekke «Prince of Persia»-spill, «Assassin's Creed» og nå seinest «Mirror's Edge», er det imidlertid ikke til å komme unna at det innøvde turnrepertoaret til Lara begynner å blekne en smule.

Det er ofte samme, gamle tralten om igjen, med ett og annet feilhopp på grunn av klønete kameraføring. Riktignok gir Lara deg som regel en pekepinn på om det faktisk er trygghet i vente på mottagersiden av et hopp, men belag deg på gjentatt klasking i bakken og prøving på nytt.

LITT VERRE ER at noen av sekvensene føles litt langdryge, og at kampsystemet føles fullstendig utdatert.

Greit nok at Lara kan splitthoppe mens hun skyter, men enda kjekkere hadde det vært om hun kunne søke dekning. Her er det så mange andre spill som gjør en bedre jobb, at Crystal Dynamics godt kan kopiere fra de beste, når de først bestemmer seg for å la Lara skyte mot både mennesker og utrydningstruede dyr.

Og hvor dumt er det forresten ikke at arkeologen Lara løper rundt og sparker i stykker antikke krukker for å se om det er noe oppi dem?

DET ER ABSOLUTT mye god underholdning å hente i «Tomb Raider: Underworld», bevares.

Har du spilt et av de foregående to spillene i serien, vet du nøyaktig hva du har i vente - og da vet du jo også selv om det høres tiltalende ut eller ei. Jeg for min del koste meg store deler av tiden.

Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer