Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Levd liv

Folk vil ha gode historier. Lasse Gustavsons historie er annerledes og den er sann. «Gjennom ilden - om Lasse Gustavson» ligger på Boklistas førsteplass for generell litteratur. Der har den ligget i tre uker, siden den kom ut. Gustavson har fortalt sin historie til forfatter Stig Aasvik. Boka er fortellingen om en nyutdannet brannmann. En brannmann som får livet drastisk endret idet bilen han sitter i, kjører rett inn i en gasslekkasje.

Gassen eksploderte, Gustavson ble alvorlig skadet. Ansiktet og store deler av kroppen ble vansiret.

«I 'Gjennom ilden' forteller Lasse om livet etter ulykken. Om å se seg i speilet. Om å forsone seg med det som har skjedd. Om kampen for å få kontakt med sitt indre når det ytre er ødelagt», står det på baksiden av boka.

GUSTAVSON HOLDER

foredrag. Han trollbinder publikum med sin historie. Næringslivsfolk og privatpersoner. Folk lytter og lærer. Nå vil de lese. Bestselgerlista speiler den enorme interessen. Det er et fenomen. Men hvilket? Hvorfor selger denne historien?

-  Folk er lei realityserier og tull. Folk vil ha ekte liv. Og Lasse Gustavson har virkelig fått smake livets ulike sider, sier en klok kollega.

Et forretningseventyr er det også blitt kalt. Foredragene selger billetter i stort antall. Gustavson har noe å formidle. Han har noe på hjertet. Folk tar imot. Det dekker et behov. Stikkord er fortelling og forandring.

«DEN VIRKELIGE ILDEN

, den levende, den har du inni deg selv,» sier Gustavson i boka. Den tidligere brannmannen tror på valgmuligheter. Han mener vi må tørre å bruke vår frie vilje og gjøre det vi egentlig vil. Det er det hans historie handler om. En mann med vilje og lengsler. Det han videreformidler blir sånn sett et spark bak. Vil du gjøre noe med livet? Gjør det!

I boka forteller han at han avslutter alle foredragene med et spørsmål: Hva er din dypeste lengsel?

Med sin kraftige historie får Gustavson folk til å tenke på seg selv. Han viser mulighetene alle har i seg og han viser at livet ikke nødvendigvis må ha den ene retningen man er i ferd med å følge. «Gjennom ilden» er Gustavsons historie. Kanskje leser vi for å lære hvordan vi er med på å skape vår egen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media