Jan Eggum:

Levde 20 år i åpent forhold

Jan Eggum avslører at han levde 20 år i et åpent forhold.

AVSLØRING: Jan Eggum kommer denne måneden med boka «Så langt har alt gått bra». Der avslører han at han levde i et åpent forhold med sin første samboer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
AVSLØRING: Jan Eggum kommer denne måneden med boka «Så langt har alt gått bra». Der avslører han at han levde i et åpent forhold med sin første samboer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Jan Eggum fyller snart 70 år, og i den anledning kommer han denne måneden med boka «Så langt har alt gått bra» på Kagge forlag.

I omtalen av boka står det at han forteller historier og anekdoter fra et nærmere 50 år langt liv i musikken. Han vokste opp på Laksevåg utenfor Bergen, med kunstneriske foreldre. Og han forteller om hvordan mange av de kjente sangtekstene hans ble skapt.

Åpent forhold

I boka avslører han også at han var jomfru til han var over 20 år, og siden levde i et åpent forhold. Ifølge Eggum, som har blitt intervjuet i VG i forbindelse med bokutgivelsen, åpnet det for at han kunne «ha så mye sex han ville på turné».

- Jeg er 20 og ikke lenger jomfru. Men gitarspill og scenekunst har absolutt større pri enn kvinner. Og det er en myte at det sitter horder av kvinner og venter på deg etter en lang, fin konsert. For da har guttene i salen tatt med seg alle jentene hjem til seg, skriver Eggum i boka.

Det åpne forholdet hadde han med sin første samboer, Kari-Anne Michaelsen, som han var sammen fra i 20 år, fra 1976 til 1996, forteller han til avisa.

Året før forholdet startet hadde Eggum kommet med sin debutskive, og siden skjøt karrieren fart. Han har solgt over 350 000 plater, og fått seks Spellemannspriser.

Inngikk avtale

I intervjuet med VG forteller Eggum at han og Michaelsen hadde et turbulent forhold i åra etter forholdet tok slutt i 1996. Eggum sier de to har god kontakt i dag, men at han til tider var mer opptatt av han selv, enn av henne.

Han og Michaelsen skal ha inngått en avtale tidlig i forholdet.

- Jeg sa tidlig fra til Kari-Anne at jeg ikke kunne garantere for hvem jeg møtte og hva som skjedde når jeg var ute og reiste. Vi var enige om at vi ikke skulle være bundet av forholdet vårt når jeg var borte. Vi bodde jo ikke sammen heller til å begynne med, men jeg forsikret henne om at jeg kom tilbake til henne, skriver Eggum i boka.

Eggum skriver videre at han måtte fortelle partneren om det hvis han hadde vært med noen andre kvinner.

Eggum forteller også til VG at han levde to ulike liv. Et som at de to skulle vært gift da han var hjemme, mens da han var på turné levde han som singel bohem, og traff andre kvinner.

- Blir aldri noe kirkebryllup

Kort tid etter forholdet med Michaelsen tok slutt, ble Eggum sammen med 23 år yngre Kaia Huuse. De fikk to barn sammen, men i 2014 tok forholdet slutt.

Han fikk i 2015 spørsmål fra Dagbladet om det opplevdes som et nederlag at et langvarig samboerskap for andre gang tar slutt.

- Jeg har aldri gått i kjelleren, og synes det er vanskelig å si at det er noe forferdelig jeg har vært gjennom. Alt har sin tid, vennskapet er i begge tilfeller intakt.

Han sa også at det for ham har vært et prinsipp at han ikke skulle gifte seg.

- Det blir aldri noe kirkebryllup på denne karen. Kanskje det gjør det lettere, jeg treffer så mange som hater hverandre etter en skilsmisse, sa han til Dagbladet den gang.

- Vennskapet har vært intakt

I etterkant har både han og Huuse kalt slutten av forholdet for lykkelig, og i 2017 fortalte Eggum til Dagbladet at de to var «veldig gode venner», og at de fortsatte å feire jul sammen og dra årlig på ferie til Gotland.

- En skilsmisse er jo ikke så gøy. Men samtidig har den store biten som het vennskap vært helt intakt hele tiden, sa Eggum.

Kari-Anne Michaelsen er gjort kjent med innholdet i saken, men ønsker ikke å gi noen kommentar. Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Jan Eggum, men han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer