Levde ikke sitt eget liv

Eks-Nirvana medlem Dave Grohl snakker ut om Kurt Cobains død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- På grunn av den enorme populariteten Kurt opplevde ble det vanskelig for han å leve sitt eget liv, sier Grohl som spilte trommer i Nirvana.

Kurt Cobain knuste sin første gitar i 1988, og et rock-ikon var født. Nirvana varte i bare 7 år. I 1994 tok forgrunnsfiguren sitt eget liv.

Heroinavhengig og ustabil

Cobains avhengighet av heroin var alltid et problem mens bandet vokste til et million-foretak. Stabiliteten til bandet ble stadig satt spørsmålstegn ved. Kurt dukket opp i kvinneklær på scenen, snøvlet seg gjennom sangene og trakk seg mer og mer inn i sin egen dopverden. Giftemålet med punkdiva Courtney Love i 1992 økte den negative publistiteten. I 1994 ble Cobain innlagt til rusavvenning etter en overdose Rohypnol, men rømte tilbake til Seattle. Han tok sitt eget liv med hagle 8. april 1994.

Hans død kom som et sjokk på en hel rock-verden. Tilhengere hadde problemer med å akseptere selvmordet, og fortsatt svirrer konspirasjonsteoriene i diskusjonsforum på nettet. Mange mener Courtney Love hadde noe med dødsfallet å gjøre.

Verdens beste jobb

- Det var den beste jobben i verden. Jeg var i et band som solgte millioner av plater, men jeg kunne gå på gata uten at folk kjente meg igjen. Jeg ble aldri plaget, men hadde tvert om alle fordelene ved å være i et stort band, forteller Grohl til det britiske magasinet Kerrang!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer