Levde på spareribs og juice

Nå har Pelle skrevet bok om Tourettes. Nettmøte.

NESTEN FRISK: Pelle Sandstrak har Tourettes syndrom. Mottoet er å bli så frisk som han kan bli. Nå er han fornøyd. Foto: METTE RANDEM
NESTEN FRISK: Pelle Sandstrak har Tourettes syndrom. Mottoet er å bli så frisk som han kan bli. Nå er han fornøyd. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vanlige mennesker forandrer ingenting! De fortsetter bare på det uvanlige mennesker har gjort før dem, sier Pelle Sandstrak til Dagbladet.no.

Og legger til:

- Ikke at jeg selv er så uvanlig, men...

Bodde i bilvrakEnkelte vil nok være uenige i det siste utsagnet. Pelle Sandstrak har i alle fall levd et nokså uvanlig liv. Han har Tourettes syndrom, en lidelse mange forbinder med spontan banning, obskøne ord og ufrivillige bevegelser (tics).

Det er TV-serieversjonen av syndromet. For Sandstrak har det handlet mye om tvangstanker og -handlinger, i tillegg til ticsene. På barneskolen begynte han med en rekke ritualer, som å ta av seg skoene og strekke ut armene hver gang et fly passerte. Ellers ville hjernen skyte ut av hodet hans og styrte flyet, trodde han. Han ble stresset av lyder, farger og lukter. Han hadde problemer med bokstavene Z, X og Y, og fargen rødt. De var smittsomme.

Da han ble eldre og tvangstankene var på sitt verste, bodde han i et bilvrak i Oslo. Han sluttet å vaske seg, og levde på spareribs og juice fordi det var den eneste maten som ikke var smittsom. De minste gjøremål kunne ta timesvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer