Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Leve Jokke!

«Det beste for meg og mine venner,» oppga Joachim Nielsen som sitt livsmotto til Dagbladet. Det var også kveldens credo på et fullstappet Rockefeller i går, der nærmere femti norske artister hyllet Jokke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et år siden Joachim Nielsen døde, bare 36 år gammel. Ikke lenge etter begynte de første ymtene om en minnekonsert å melde seg.

Fullt hus

I går var dagen kommet, og 1400 mennesker trengte seg sammen for å høre blant andre Backstreet Girls, Skrujern, Klovner i kamp, deLillos, Andrej Nebb med Mercury Motors synge Jokkes egne låter. I tillegg var selvfølgelig Jokkes egne band Valentinerne og Tourettes på plass.

- Dette blir nok fint, sier Jokkes bror Christopher Nielsen. Sammen med brødrenes barndomskompis og Jokke og Valentinernes mangeårige manager Haavard Hansteen har Christopher vært med på å arrangere hyllesten.

- Vi tenkte det kunne være hyggelig å hylle Jokke på denne måten. Han var jo en glimrende låtskriver, sier Hansteen.

Bak scenen står også Ole Paus.

- Det gir en rar følelse når et fullstappet Rockefeller står og roper på et lik. Men det betyr jo at for alle oss som er her i dag, er Jokke levende gjennom sangene sine. Det er en helt fantastisk stemning her, sier Paus.

- En ære

Lenger inne på bakrommet finner vi Runar «Kula» Johannessen fra Tourettes. Jokkes gamle backingband hadde fått med seg Arne Årnes som vokalist for anledningen.

- Det føltes litt rart da jeg våknet i morges. Men jeg har gledet meg til dette. Det er på høy tid at Jokke får den hyllesten han fortjener, mener Johannessen.

Hiphopgruppa Klovner i kamp framførte en av Jokkes aller største hits, «Gutta».

- Det er en ære. Jokke har betydd så mye for så mange, sier Esben «Dane» Selvig.

Alle inntektene fra konserten i går gikk til Regnskogfondet.

HYLLET JOKKE: Backstreet Girls var det første i en lang rekke band som spilte Jokke-låter på Rockefeller i går. Og 1400 publikummere sang med.Alle foto: ANITA ARNTZEN
ENORM PÅGANG: Billettene til gårsdagens konserthyllest ble revet vekk, og artistlista ble lengre og lengre. Haavard Hansteen (t.v.) og Jokkes bror Christopher Nielsen sto bak arrangementet.
Hele Norges coronakart