Leve lompene!

Verdens undergang ble avlyst og utsatt på ubestemt tid i går, da Lompelandslaget satte alle lomper til så latterkulene spratt i veggene på Victoria og publikum lå flate over stolryggene. En mer spinngæren lompeprimadonna enn Siw Anita Andersen, kan det neste årtusen aldri by på. Gå nå!

For nå har hun til og med fått seg tiara, og fra Drammensveien 1 får vi endelig de mest intime sannheter om slottsbygg og Statsbygg. Det er et strålende revynummer, og Siw Anita er selve rosinen i kronen. Helt til å spise opp - med eller uten lompe.

Utfrika

Linn Skåber har også allverdens vanvittige tekster og ideer å boltre seg i. Hun er totalt utfrika barnehagetante og evigung 30-åring som ikke bare vanker vilt rundt Oslo City, men har kjæreste på slep. (Han er 15 ( og et halvt) og kommer fra et krigsherjet lite land i Syd-Spania...) Og hun er kjæresten til Jan Eggum (Øyvind Angeltveit) i festspillrevyvisa «Søng Kaja Huuse!». Sammen er Siw Anita Andersen og Linn Skåber dynamitt i silkeinnpakning på revyscenen. Hvis noen fremdeles tør etterlyse kvinnelige norske komikere bør de få husarrest på gutterommet til stand-up-gutta minst til år 2020.

Nå er det morogutter i Lompelandslaget også, for all del. Men Trond Hanssen gjør seg glimrende ved pianoet, og Øyvind Angeltveit har mer enn nok med å holde styr på sin egen katastrofefantasi.

Herlig!

Instruktøren Bjarte Hjelmeland har mange flagrende lomper i lufta på en gang, det blir til tider svært høyrøstet og innimellom noen drabelige klask. Men det gjør ikke noe. For det beste her er at tekstforfatterne Alexander Mørk Eidem, Åsleik Engmark, Mathis Fürst og Eilif Skodvin hele tida har lomper på lager, og de er knallgode!

Høydepunktet i denne festforestillingen i anledning verdens undergang kommer når hele landslaget tar oss med ned i maktas mørke lekekjeller, Tostrupkjelleren. Da tar det bare helt av, lompnere kan det bare ikke bli. Herlig!

FESTLOMPER: Fra venstre Øyvind Angeltveit, Siw Anita Andersen, Linn Skåber og Trond Hanssen i Norges beste landslag: Lompelandslaget.