Leve melankolien

Gode vibber fra Rice & Co.

KONSERT: En god uke for melankolien dette, med irske Damien Rice i går og britiske Tom McRae i etasjen over søndag. Skjønt, Damien skremte nesten vannet av publikum med en utrolig rocka start i form av to nye låter - liksom for å understreke en gang for alle at han ikke har tenkt å være en melankoliker resten av livet.

Men - i låt tre var han der publikum ventet å finne ham, i åpningssporet «Delicate» fra den fantastiske debutplata «O» - som har alle muligheter til å havne øverst på manges lister når plateåret skal oppsummeres.

Damien Rice

John Dee, Oslo
Publikum:400 (veldig utsolgt)

Deretter fulgte perlene på rekke og rad, med enkelte overraskelser - som White Stripes' «Seven Nation Army», Leonard Cohens «Hallelujah» og fransk kabaret - med en liten dose humor.

Han hadde med hele laget fra plata, og klarer å flytte overraskende mye av magien fra plata til scenen - samtidig som han tillater seg å leke litt med lyd - og av og til trekker han det vel langt. Lisa Hannigans vokal har en sentral plass, og Vyvienne Longs cello understreker hele veien dramatikken i musikken.

Men aller mest dreier det seg om sangene og Damiens stemme. Og for en spennvidde! Han er høyt og lavt, støyende og sart.

<!--BTEK0--> STEMNINGSFULLT OG RÅTT: Årets komet, irske Damien Rice med band, innfridde langt på vei på John Dee i går. <!--/BTEK0-->